Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,82 Ft
Euró
378,82 Ft
Font
442,14 Ft
Bitcoin
44,198 $

Nem örül a Bayern edzője Kahn és Salihamidzic menesztésének

A Bayern München kihasználta a Borussia Dortmund botlását az utolsó fordulóban, így megnyerték a Bundesliga 2022/23-as szezonját, ez azonban messze nem volt sima.

München, 2023. április 19. Oliver Kahn, a Bayern München vezérigazgatója a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének Bayern München - Manchester City visszavágó mérkõzése elõtt Münchenben 2023. április 19-én. MTI/EPA/Ronald Wittek
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A csapat pályán mutatott teljesítménye nem az igazi, így a vezetés a félig-meddig megmentett szezon után azonnal lépett, percekkel azután, hogy a Bayern megnyerte sorozatban 11. bajnoki címét, kirúgták Oliver Kahn vezérigazgatót és Hasan Salihamidzic sportigazgatót. A döntés már pénteken megszületett, az új vezérigazgató Jan-Christian Dreesen lett.

A Bayern felügyelőbizottságának elnöke, Herbert Hainer elmondta: „Egyáltalán nem volt könnyű döntés megválni Oliver Kahntól, azonban a fejlődés érdekében úgy döntöttünk, mást nevezünk ki a műveletek élére. Szeretnénk megköszönni Kahnnak elkötelezettségét, ötleteit és mindent, amit együtt elértünk. Mindig az FC Bayern legendája marad. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben.”

Salihamidzicről a következőket mondta: „A téli szünet után mutatottak és a csapat jövőbeni irányával kapcsolatos nézeteltérések miatt megegyeztünk Hasan Salihamidzic szerződésének azonnali felbontásáról. Ez sem volt könnyű döntés számunkra” – idézi a sportvezetőt a 90min.

Tuchel egyáltalán nem volt elragadtatva a hírtől: „Hasan és Oliver felhívtak nyolc hete és meggyőztek arról, hogy ebbe együtt kell belevágnunk. Én meggyőztem a segítőimet. Ők ketten segítettek minket elindítani ezen az úton, amiben bíztunk, szóval ezt most fel kell dolgoznom. Már tegnap tudtam a döntésről. Ahelyett, hogy ünnepelnénk, politikai ügyekkel kell foglalkoznunk.”

A csapat veteránja, Thomas Müller meglepődött a híren, élő, egyenes adásban szembesítették Kahn és Salihamidzic menesztésével, míg a volt kapus a Skynak nyilatkozva csak annyit mondott: „Ez volt életem legrosszabb napja, együtt kellett volna ünnepelnem a fiúkkal, de elvették tőlem.”