Már árusítják a Battlefield 2042 hackjeit és csalásait az online fórumokon

DICE
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 25. - 13:02

Habár még hónapokra vagyunk a Battlefield 2042 megjelenésétől, különböző szürkezónás weboldalakon már komoly pénzösszegekért cserébe kínálják hackerek a játékhoz kifejlesztett csalóprogramokat.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Battlefield 2042-t minden FPS-rajongó tűkön ülve várja, hiszen ez lesz a DICE első alkotása, amit kifejezetten next-gen konzolokra és PC-kre fejlesztettek ki, így nemcsak hogy gyönyörű grafikával rendelkezik majd, hanem játékélmény terén is kimagasló cím lehet az idei videojáték-felhozatal terén.

Mivel multiplayer game-ről van szó, ezért sajnos elkerülhetetlen a csalások és a különféle hackek felbukkanása, arra azonban senki sem gondolt, hogy már az októberi megjelenés előtt három hónappal felkerülhetnek a világhálóra a különféle trainer programok.

A Kotaku magazin lett figyelmes az IwantCheats nevű weboldalra, ahol olyan cheateket árusítanak, amelyekkel aimbotot, vagyis gép vezérelte célzást, egy lövéssel történő gyilkolást, illetve az ellenfelek kijelölését vehetjük igénybe, feltéve, ha kifizetünk egy tetemes összeget a „fejlesztőknek”.

Az oldal egyébként 1,2 millió regisztrált felhasználót tömörít, és folyamatosan követik a patcheket és a frissítéseket is, így a DICE játékához is aszerint adják majd ki a csalásokat, hogy éppen milyen update-tel hárították el az előzőeket.

A Battlefield 1 egyébként pont amiatt vált játszhatatlanná nemrégiben, hogy a szervereken kizárólag hackereket találni, és mivel a game-mel már nem igazán foglalkoznak a fejlesztők, ezért a multiplayer játékélmény szinte megszűnt létezni – csak reménykedni tudunk benne, hogy a Battlefield 2042 esetében gyökerestül kiirtják majd az illegális tevékenységeket.