Baltával akarta megölni hozzátartozóit egy etyeki férfi

not image

Kulcsár Péter

2021.január.22 - 09:28

A bicskei rendőrség vádemelést javasolnak az elkövetővel szemben, aki halálosan megfenyegette saját rokonait.

A rendőrségre 2020. március 7-én délután érkezett bejelentés egy etyeki ingatlanból, amely szerint egy ott lakó férfi, egy előzőleg magához vett baltával, a ház egyik szobájának ablakát betörte, a bejárati ajtót több alkalommal, nagy erővel megütötte, miközben hangosan kiabálva azzal fenyegette a lakóházban tartózkodókat, hogy az életükre tör – írta a Police.hu.

Az egyenruhások haladéktalanul a helyszínre mentek. Az elsődleges adatgyűjtés és tanúkihallgatások során kiderült, hogy a 45 éves férfit ittas állapotából eredő minősíthetetlen viselkedése miatt az ott lakó hozzátartozók felszólították a távozásra, majd – mivel ennek a férfi nem tett eleget – a közös ingatlanból átmenetileg kizárták.

Az elkövető az utcán magához vett egy fejszét, amivel a házhoz visszatérve megrongálta annak nyílászáróit, és hangos, trágár szavakkal illette az ott élőket.

A bent tartózkodók megijedtek, bezárkóztak szobájukba, és telefonon kérték a hatóság segítségét. A bűncselekmény helyszínén a rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták, majd a rendőrségre előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Emellett a nyomozók halaszthatatlan nyomozati cselekményként helyszíni szemlét tartottak, a fejszét lefoglalták. A rendőrség kezdeményezésére a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte az elkövető távoltartását a sértettektől. 

A felfegyverkezve megvalósított garázdaság bűntett és zaklatás vétség elkövetésével gyanúsított etyeki férfi ügyében a bicskei rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban a Bicskei Járási Ügyészségnek átadták.