Nem készíthetnek meztelen fotókat a turisták Balin

TÉMÁK:
#18 #Bali
Fotó: Unsplash/Jeremy Bishop
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Többek között meztelen fotókat sem készíthetnek a turisták Balin, de ez csak a fontos etikett szabályok közül, amiket érdemes betartani.

A hatóságok kiadtak egy kártyát, ami az indonéziai üdülőszigetre látogató külföldi turistáknak szól, benne a szükséges tennivalókkal és tilalmakkal. Erre amiatt volt szükség, mert egyes külföldiek semmibe veszik a helyi kultúrát és törvényeket, ami pedig felháborodást váltott ki a lakosok körében.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Ezeket az információkat érkezéskor vehetik át a turisták, amiket az útlevelükhöz csatolnak. Összesen 16 szabályt rögzítettek a kártyában, melynek célja, hogy megőrizzék vele Bali kultúráját, környezetét és biztonságát.

A szabályokat megszegő turisták az indonéz törvények értelmében jogi következményekkel kénytelenek számolni. A turistákat arra is felszólítják, hogy szerényen öltözködjenek, tiszteljék a templomok és a vallási jelképek kultúráját.

A meztelenkedés is tiltott

Arra kérik a turistákat, hogy óvják a környezetet, ne szemeteljenek, és kerüljék az egyszer használatos műanyagokat. A közlekedési szabályok betartására is megérik az embereket, akárcsak a kábítószer- és az alkoholfogyasztás mellőzésére.

Továbbá engedéllyel rendelkező idegenvezetőket alkalmazzanak, és ugyanez vonatkozik a szálláshelyekre, valamint tartózkodniuk kell az illegális munkavégzéstől, üzleti tevékenységtől, ami szintén tiltott.

A templomok szent területére csak akkor léphetnek be, ha hagyományos balinéz ruhát viselnek vagy imádkoznak. Ezzel együtt a szent fákra sem mászhatnak fel, és tartózkodniuk kell a meztelen fotók készítésétől, mivel azzal meggyaláznák a helyi kultúrát -írja a CNA.

A vulgáris nyelvhasználat is tiltott, és megkérik az embereket arra is, hogy ne viselkedjenek erőszakosan, ne hangoskodjanak, ne legyenek agresszívak a hatóságokkal, a helyiekkel és más turistákkal szemben.

Bali azt követően szánta el magát erre a lépésre, hogy két orosz blogger meztelenre vetkőzött a szent helyeken, míg egy német nő szintén meztelenül jelent meg egy templomi szertartás ideje alatt.