Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Bahreini Nagydíj: videókon Alonso hatalmas előzése Hamilton ellen

Fotó: EPA/Ali Haider
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Fernando Alonso a korábbi csapattársának, Lewis Hamiltonnak sem kegyelmezett, az egyik legszebb előzést mutatta be.

Fernando Alonso kétszeres világbajnokként szerepel a mezőnyben, de sokan vannak azon a véleményen, hogy még mindig ő a legjobb, 40 év felett is, illetve messze több trófeát érdemelne a neve mellett.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Ennyi csalódás után a többség már feladta volna, de Alonso nem így tett. Helyette inkább más kategóriákban is felért a csúcsra, majd úgy döntött, visszatér a Forma-1-be, ami mindig is az otthona volt.

Egészen idáig kellett várnunk arra, hogy egy igazán versenyképes autót kapjon, és úgy tűnik, az Aston Martin komoly kihívója lehet a Ferrarinak és a Mercedesnek, talán még a Red Bullnak is, de ez a jövő zenéje.

Alonso egy harmadik hellyel hangolt Bahreinben, bár volt egy pont, amikor Lance Stroll kis híján kiütötte a versenyből, rögtön a rajt után. A spanyol megúszta a dolgot, és többek között a Ferrari ellen is volt egy látványos manővere.

Ügy örült a harmadik helyének, mint talán még soha egy ilyen helyezésnek sem. Nem győzik dicsérni a klasszis pilótát, aki többek között Lewis Hamiltont, az egykori csapattársát is megelőzte, nem is akárhogyan. Az alább látható felvételek egyrészt bizonyítják Alonso különleges képességeit, másrészt azt, hogy mennyire jó az Aston Martin.