Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,50 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
462,27 Ft
Bitcoin
67,517 $

Azonnali hozzáférést akar a rendőrség az üzenetküldő alkalmazásokhoz Belgiumban

A felhasználók minden online kommunikációját követni kívánják a hatóságok.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Külföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A belga rendőrség minden üzenetküldő applikációhoz hozzáférést akar, legyen az titkosított, vagy titkosítatlan, derült ki egy az Európai Bizottság által közzétett dokumentumból – számolt be róla a Cybernews.

„Amint az üzemeltető megkapja az illetékes igazságügyi hatóság által kiadott jogos követelést, az üzemeltető felelős a valós idejű hozzáférés biztosításáért” – olvasható a belga szövetségi rendőrség nemzeti technikai támogató egységének prezentációjában. Soron kívül Hőség: nagyobbnál nagyobb országos és fővárosi melegrekordok dőltek meg

Ebben többek között azt is taglalják, hogy a bűnüldöző szerveknek és az igazságszolgáltatásnak egyaránt szüksége van arra, hogy az adatokhoz hozzáférjenek, méghozzá valós időben. Ezt azonban csupán kivételes intézkedésként, a törvény által korlátozott módon tehetnék meg.

A rendőrség érvelése szerint ez rendkívül fontos lépés lehet a lehetséges célpontok azonosítása és a bűncselekmény megelőzése érdekében. Ezt a hatékonyságot viszont csak akkor érhetik el, ha valóban azonnal észlelik a fenyegetést.

Az adatokhoz való hozzáférést megelőzné a hatóságok szabványosított, bírósági végzéssel alátámasztott engedélye, valamint a szolgáltató beleegyezése egyaránt. A rendőrség szerint láthatatlan, és a célpontok számára diszkrét megoldásokat alkalmaznának.

Joe Biden kijelentette, nem megy sehova

Joe Biden amerikai elnök nem hajlandó elhagyni a Fehér Házat, a visszalépését követően sem.