Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Az egyetemi hallgatók kétharmada szorong és depressziós a koronavírus-járvány miatt

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. április 3. - 06:10

A lezárások és korlátozások következtében háromból két diák úgy érzi, a covid-pandémia kitörése óta romlott a mentálhigiénés állapotuk.

Az Egyesült Királyságban elvégzett közvélemény-kutatás alapján a megkérdezett egyetemisták 56 százaléka már nem számít arra, hogy idén folytatódhat a normális oktatás, helyette véglegesen berendezkedtek az online tanítási órákra.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Hiába támogatta közel 70 millió fonttal az oktatási tárca az egyetemistákat megsegítő szervezeteket, a hallgatók csupán 19 százalékának elegendő az a pénz, amit az államtól kaptak, munka nélkül képtelenek fenntartani magukat és fizetni a szállásaikat.

A felmérésben résztvevő diákok 63 százaléka azt válaszolta, a lelki állapotuk a pandémia miatt jelentősen leromlott. Mindössze a diákok 38 százaléka volt elégedett a mentális problémákban segítséget nyújtó szolgáltatásokkal, míg 46 százalékuk szerint az online oktatás nem tudja helyettesíteni a nappali tagozatos tanrendet.

Nagy-Britanniában folyamatosan javul a járványhelyzet, a kabinet már azon gondolkodik, hogy amint elérik az átoltottság bizonyos szintjét, újranyithatják a campusokat és az egyetemeket is, ám a közösségi távolságtartással kapcsolatos óvintézkedéseket továbbra is érvényben hagyják.

A brit felsőoktatási intézményekért felelős tárca szóvivője a BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, húsvét után, április 12-én mindenki visszatérhet majd az egyetemekre, ezáltal javíthatnak a diákok mentális egészségén, pénzügyi helyzetén, így elősegíthetik a fejlődésüket.

A szóvivő hozzátette, a lehető legbiztonságosabb körülményeket szeretnék kialakítani a tantermekben, így minimalizálhatják a fertőzésveszélyt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.