Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Az Egyesült Királyságban szankcionálni fogják a Black Lives Matter mozgalmat ellenző szurkolókat

not image

Borbély Fanni

2020. december 17. - 13:10

Az Exeter kitiltott egy szurkolót a stadionból, miután a rajongó tiszteletlen viselkedést tanúsított a himnusz alatt térdre ereszkedő játékosokkal szemben.

Az Exeter kitiltott egy szurkolót a stadionból, miután a rajongó tiszteletlen viselkedést tanúsított a himnusz alatt térdre ereszkedő játékosokkal szemben.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

A Black Lives Matter mozgalom az Egyesült Királyságban is kiemelt szerepet játszik a közéletben, az országban megrendezett sporteseményeken pedig ezentúl kitiltással büntetik azokat a szurkolókat, akik hangot emelnek a játékosok gesztusa ellen.

A múlt heti Abbey Stadionban játszott mérkőzés alkalmával tanúsított szurkolói viselkedés a szervezők szerint megengedhetetlen, és mélységes felháborodásukat fejezték ki a történtekkel kapcsolatban a sajtóban – írja az RT.

Leszögezték, ez a fajta viselkedés elfogadhatatlan, jelezték, aki nem ért egyet a mozgalommal, az a jövőben ne is váltson jegyet a mérkőzésekre, mert korlátozni fogják a belépést.

Mark Bonner, cambridge-i edző egyetértését fejezte ki a fentiekkel kapcsolatban, hozzátette, a mérkőzés után a lelkes szurkolók sikeresen elnyomták elsöprő tapsviharukkal a tiszteletlen szurkolók zúgolódását, mellyel maximálisan tükrözték a klub által képviselt értékeket.

Ettől függetlenül még akadt pár olyan szurkoló, akik az esemény után szintén nemtetszésüknek adtak hangot, mondván egyszer elég volt, de minden egyes mérkőzés előtt már soknak és indokolatlannak tartják a térdre ereszkedő gesztust.