Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Az allergia kezelése csökkentheti a koronavírusos tüneteket is

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. március 13. - 00:15

Mint ismeretes, az allergia megterheli az immunrendszert, ezért fokozottabb veszélyt jelent egy esetleges légúti fertőzés, így fontos, hogy időben kezelésbe vegyék a panaszokat.

Nékám Kristóf allergológus csütörtök reggel a közmédiának adott nyilatkozatában elmondta, nem kell felfüggeszteni az allergiások terápiáit még akkor sem, ha valaki közülük elkapta a covid-fertőzést – írta az Index.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

A szakember kiemelte, Magyarországon az allergiások 10-15 százaléka kap immunterápiát, és sem ezt, sem pedig másfajta kezelést nem kell felfüggeszteni egy esetleges koronavírus-fertőzés, vagy az oltás esetén.

Mindezeken felül Nékám azt javasolta, mindenki erősítse meg immunrendszerét, hiszen az allergia kezelésével csökkenteni lehet a koronavírussal járó tüneteket is.

Habár egyelőre kevés pollen található a levegőben, ám egy hónapon belül így is berobbanhat a szokásos tavaszi allergiaszezon.

Nem tudni még pontosan, hogy az allergiások könnyebben megfertőződnek-e koronavírussal, azonban a téma kiemelt figyelmet kap tudományos körökben is, így hamarosan kiderülhet, miként hat a kórokozó az érintettekre.

A tavasz új kihívásokkal állíthatja szembe az allergiásokat, hiszen a pandémia kitörése után most először tapasztalhatják meg, milyen panaszokkal járhat akár a coviddal párhuzamos kettős tünetegyüttes.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.