Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

Ausztrál Nagydíj: óriási szerencséje volt Yuki Tsunodának (videó)

Fotó: EPA/JAMES ROSSb
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Yuki Tsunoda szerencsésen úszta meg a manővert, kisebb csoda, hogy el tudta kerülni a falat az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén.

Mint arról korábban beszámoltunk, lezajlott az első két szabadedzés a 2023-as F1-es Ausztrál Nagydíjon. Az első tréninget Max Verstappen nyitotta az élen a Red Bullal, és nem keveset kapott közvetlen mögötte Lewis Hamilton.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A Red Bull holland ásza még mindig nincs 100%-os állapotban, de ez nem akadályozza meg őt abban, hogy autóba üljön, és a legjobbak között teljesítsen. Ez is sokat elmond a hozzáállásáról, és a benne lévő tartalékokról.

Szerencséjére az autója kellően versenyképes ahhoz, hogy a mezőny fölé nőjön. A Mercedes és a Ferrari, valamint az Aston Martin azon igyekszik, hogy valahogyan megfogja a „bikákat”, ám nincs könnyű dolguk.

Hogy mit hoznak a következő futamok, nem tudni, de ha minden marad így, gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe kerülnek a riválisok. A kisebb csapatok pedig azon dolgoznak, hogy minél többször legyenek pontszerzők.

Yuki Tsunoda ugyancsak ezen ügyködik, és általában nekik többet is kell kockáztatniuk, ami hibákhoz vezethet. Tsunoda is ezt tehette az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén, ráadásul akkor még nagyon poros volt a pálya.