Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Az elmúlt év alatt több mint 7 ezer termék lett olcsóbb az Auchanban

Ehhez jönnek hozzá az OkAuchan akciók, amelyek 3 ezer terméket érintenek.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Auchan szakértői szerint az ünnepi szezonok mindig erős időszakok a kiskereskedelemben, ez alól pedig a húsvét sem kivétel. Állításuk szerint ez utóbbi azért különösen fontos a kereskedőknek, mert a húsvéti forgalom elég megbízható előrejelzést ad egész évre, ennek pedig most, a vásárlóerő megtartásáért folyó versenyben különös jelentősége van, ezért is készül rá mindenki teljes erőbedobással.

A forgalom kapcsán több befolyásoló tényező is van, egyrészt az infláció, másrészt a fogyasztói magatartás, de az is sokat számít, hogy hónap elejére vagy végére esik-e az ünnep, illetve mennyire kerül távol a karácsonyi kiköltekezéstől. Mindezek fényében az idei húsvét nem igazán mondható szerencsésnek, ettől függetlenül a márciusi forgalomnál mindenképpen növekedéssel számolnak az áruház szakemberei. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

„Ugyanakkor még mindig érezhető, hogy a vásárlók sokkal érzékenyebbek az árakra, mint korábban. Fontosak számukra az akciók és a kiemelt ajánlatok az ünnepi termékeknél is” – magyarázták, hozzátéve, hogy a legerősebb időszak az ünnep előtti hét. Az Auchan szerint jellemzően 2–5 ezer forint között mozognak idén a sonkaárak, s nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mindenki megtalálhassa a pénztárcájának és az ízlésének megfelelő terméket.

Emiatt 40 féle sonkát tartanak a kínálatban, illetve úgy becsülik, közel 400 tonna terméket fognak értékesíteni húsvétig ebből a termékkörből. Az Auchan hozzáfűzte, arra számítanak, hogy idén is a csülök és a lapocka fog a legjobban fogyni, de a húsvéti édességek, dekorációk és lakásfelszerelés termékek kapcsán ugyancsak széles a kínálat. Ugyanakkor az is tény, hogy az ünnepi készülődés megterheli a háztartásokat.

Ennek kapcsán szintén van jó híre az áruházláncnak, mivel 2023-hoz viszonyítva egész évben 7 ezer termék olcsóbb lett az Auchanban. Ehhez jönnek hozzá az OkAuchan akciók, amelyek 3 ezer terméket érintenek, ahol a kedvezmény mértéke 15%-tól akár 40%-ig is terjedhet. Ez a termékkör hetente-kéthetente változik, hogy mindenki megtalálja köztük a kedvére valót – írta meg a Világgazdaság. Összegzésképp a cikk végén kiemelik:

A permanensen kedvező áron kínált 7 ezer termékkel együtt tehát az Auchanból vásárolva idén érezhetően olcsóbban kijön egy teljes háztartás fenntartása, mint tavaly. De korábban azt is megírtuk, hogy húsvét előtt olyan akciókkal várják vevőiket a boltok, amelyről kár lenne lemaradni. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy a Munch szolgáltatása is bekerül az Auchan élelmiszermentő folyamatába, továbbá a Nébih arra figyelmeztetett, népszerű paninit hívott vissza az áruházlánc.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.