Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,14 Ft
Euró
395,41 Ft
Font
462,64 Ft
Bitcoin
62,592 $

Egyedül akarta átevezni az Atlanti-óceánt, holtan találták a csónakjában

Az 54 éves férfi január 25-én indult útnak, a kaland pedig 55 napig tartott volna.

Fotó: Unsplash/Jéan Cloete
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Metro értesülései szerint holtan találtak csónakjában egy férfit, aki arra vállalkozott, hogy egyedül átevezze az Atlanti-óceánt. Az 54 éves Michael Holt január 25-én indult útnak a True Blue nevű csónakjával, az út pedig számításai szerint eredetileg 55 napig tartott volna.

A kaland során összesen 4828 kilométert evezett volna összesen, ám 1126 kilométer megtétele után életét vesztette, miközben a spanyolországi Gran Canariáról Barbadosra evezett. Michael testvére, David osztotta meg, hogy vasárnap indult el közvetlenül Michael koordinátái felé a Noruego halászhajó a Zöld-foki szigeteki Közös Mentési Koordinációs Központ megbízásából. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

A férfit holtan találták meg a kabinjában. Halálának körülményei egyelőre nem ismertek, ugyanakkor az kiderült, hogy az észak-walesi Porthmadogból származó Michael 1-es típusú cukorbeteg volt, s azért vállalta a kihívást, hogy pénzt gyűjtsön a Mind és a Liverpool Charity and Voluntary Services számára.