Asztmára, magas koleszterinre és aranyérre a legjobb gyógyszer az alma

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. július 29. - 21:15

Természetesen a hagyományos gyógyszereket nem váltja ki ez a hasznos, egyben finom gyümölcs, ám gyakori fogyasztásával hozzájárulhatunk ahhoz, hogy csökkenjen a koleszterin szintje, illetve kisebb eséllyel alakuljanak ki különböző emésztőrendszeri elváltozások.

Talán mindenki ismeri a mondást, mely szerint „naponta egy alma az orvost távol tartja”. Nos, meglepő módon van ráció a mondókában, mivel rendkívül sok egészségi előnyökkel járhat, ha napi rendszerességgel fogyasztunk ebből az ízletes gyümölcsből.

Az Egészség Kalauz tíz pontba szedte az alma jótékony hatásait, amellyel rengeteg betegséget megelőzhetünk, illetve elősegíthetjük szervezetünk regenerálódását és teljes épségét.

1. Az alma tele van oldható rosttal, ami csökkentheti a bélrendszeri rendellenességek, a divertikulózis, az aranyér és egyes daganattípusok előfordulását, elősegíti az inzulin szabályozását, és megkönnyíti a méregtelenítést.

2. Az almában lévő pektin az inzulinkiválasztás visszaszorításával csökkentheti a koleszterinszintet.

3. Egy tanulmány azt mutatta ki, hogy heti 5 alma fogyasztása csökkenti az olyan légzőszervi megbetegedések kockázatát, mint az asztma.

4. A kínai orvoslás szerint az alma erősítheti a szívet, hidratálhatja a tüdőt, csökkentheti a nyáktermelést, és növeli a testnedvek mennyiségét.

5. Az almaecet segít a vesekő megelőzésében.

6. Az alma napi fogyasztása a bőrbetegségek előfordulását is visszaszoríthatja.

7. Egy brazil tanulmány szerint azoknak a nőknek, akik étkezések előtt elfogyasztottak egy almát, 33 százalékkal többet sikerült leadniuk testsúlyukból, mint az almát nem fogyasztóknak.

8. Egy almában csupán 50-80 kalória van.

9. Az alma tele van C-vitaminnal, A-vitaminnal és flavonoidokkal, és kis mennyiségben foszfort, vasat és kalciumot is tartalmaz.

10. Az almából káliumot is bevihetünk a szervezetünkbe, ami jót tesz a szívünk egészségének.