Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
67,062 $

Az AS Roma tulajdonosa megegyezett az Everton tulajdonosával a klub megvásárlásáról

A múlt héten még csak arról lehetett tudni, hogy Friedkin ajánlatot tett Moshirinek.

...svg content...Fotó: EPA/TOLGA AKMEN
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint az Everton többségi tulajdonosa, Farhad Moshiri várhatóan a következő 48 órában exkluzivitást biztosít az AS Roma tulajdonosának, Dan Friedkinnek a klub megvásárlására. Mint ismert, Friedkin 2020-ban vásárolta meg a mintegy 6,1 milliárd dollár értékű AS Romát.

A Sky Sports News információi szerint noha még csak a múlt héten derült ki, hogy Friedkin ajánlatot tett Moshirinek, és ezt az ajánlatot mostanra el is fogadták. Moshiri korábban május 31-ig bezárólag kizárólagosságot biztosított az amerikai 777 Partners befektetési csoportnak, így addig nem volt lehetősége alternatív tárgyalásokra. Soron kívül Több mint húszan meghaltak egy közúti balesetben Bolíviában

Moshiri, aki korábban az Arsenal részvényese volt, először 2016-ban vásárolt 49,9 százalékos részesedést az Evertonban. Részesedését 2022 januárjára 94,1 százalékra növelte egy 100 millió fontos tőkeinjekcióval.

Noha Moshiri érkezése óta közel 650 millió fontot fektetett be átigazolásokba a csapat építésére, az Everton az elmúlt szezonokban látványosan csúszott lefelé a tabellákról. A Premier League-ben a 15. helyen végeztek.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Odáig fajultak a tüntetések, hogy már kijárási tilalmat rendeltek el Bangladesben

A kormány több nagyvárosba is katonai egységeket vezényelt a rend helyreállítása érdekében.