Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,569 $

Arteta szégyenkezik, de dühös is a VAR-döntés miatt

A Newcastle elleni vereség igen nehezen érintette az edzőt.

Fotó: EPA/Jose Manuel Vidal
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 90min.com jelentése szerint Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere nem volt túl boldog a VAR-döntés miatt, mely a Newcastle United elleni szombati, 1-0-s vereség után a csapata ellen szólt. A csapat veretlenül kezdte a bajnokságot, ám mindez egy pillanat alatt összeomlott, amikor Anthony Gordon megszerezte a győztes gólt, noha egy 4 perces VAR-ellenőrzés során még úgy volt, hogy mindez változhat.

A játékvezetők ellenőrizték a lest, ám leginkább azon ment a vita, hogy a labda kiment-e a pályáról: végül úgy ítélték meg, hogy a labda bent volt. Néhány kameraszögből ugyan úgy tűnt, hogy kint volt, a VAR a mérkőzés után azt mutatta, hogy helyes döntés született az ügyben. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Végül ugyanis a VAR nem talált arra vonatkozó bizonyítékot, hogy felül kellett volna bírálni a gólt, így Arteta legnagyobb bánatára Gordon győztes gólja elfogadásra került. Arteta a mérkőzés után úgy fogalmazott:

„Megdicsértem a játékosaimat azért, ahogyan játszottak és versenyeztek ebben a stadionban ez ellen a csapat ellen. Az eredmény nem lehetett volna olyan, amilyen – ennek sok oka van. Ha volt csapat, amelyik ma meg akarta nyerni a meccset, az az Arsenal volt.”

Azonban csak ekkor jött a lényeg:

„Kínos, ami történt, ebben a ligában, amiről azt mondjuk, hogy a legjobb a világon. Húsz éve vagyok ebben az országban, és most szégyellem magam. Ez szégyen, és túl sok minden forog kockán. Hihetetlen dolgokat próbálunk tenni, és minden héten a legmagasabb szinten lenni. Amikor nem vagyunk elég jók, feltartom a kezem és vállalom a felelősséget. Az eredmény közel sem felel meg annak a szintnek, amire ennek a ligának szüksége van, és ahogyan ezt a ligát versenyeztetik. Ez nem elég jó. Szégyellem magam, hogy részese voltam ennek.”

Végezetül hangsúlyozta, játékosaival elégedett, és meg is dicsérte őket teljesítményükért, s ahogyan játszottak, s úgy véli, nem érdemelték meg, hogy elveszítsék ezt a mérkőzést. Kiemelte, „egyértelmű és nyilvánvaló döntések miatt veszítettük el a mérkőzést”, hozzátéve:

„Ez kínos. Szégyen. Ez a helyzet. Szégyen.”