Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,738 $

Már több mint 1 milliárd forint bírságot szabtak ki az árstopos ellenőrzések alatt

Fotó: Az élelmiszerárstopról tájékoztató tábla a fővárosi Corvin Plazában található Príma üzlet bejáratában 2022. február 1-jén. A kormány február 1-jétől több alapvető élelmiszer árát befagyasztja a tavaly október 15-ei szinten. Az élelmiszerárstop célja, hogy megvédje a magyar lakosságot a koronavírus-járvány és az elszabadult európai energiaárak miatt Magyarországra is begyűrűző élelmiszerár-növekedéstől - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Az élelmiszerárstop 7 terméket érint, ezek: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej. Az árstop 2022. február 1-től május 1-ig tart. MTI/Balogh Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Eddig több mint 1 milliárd forint bírságot szabtak ki az árstopos ellenőrzések alatt a hatóságok, amiről a kormányszóvivő számolt be.

Az árstopok továbbra is fontos részét képezik a magyar emberek életének. Erre a magasabb infláció miatt van szükség, máskülönben mindez most biztosan nem lenne érvényben, viszont a kormánynak reagálnia kellett.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

Ugyanakkor azt is jól lehetett látni, nem ment minden rendben az árstopok körül, így a hatóságok minden eddiginél szigorúbb ellenőrzéseket végeznek, és már nem kevés bírságot osztottak ki.

A magyar kormány nem egyszer jelezte, nagyon komolyan veszik ezeket az ellenőrzéseket, de még mindig vannak, akik szabálytalanul járnak el. Az ellenőrzések folyamatosak, és újabb büntetések várhatóak a magyar vásárlók érdekében.

Ezzel is biztosítják, hogy az árstop-rendszer a lehető legjobban működjön. Megtudhattuk, eddig összesen több mint 1 milliárd forint bírságot szabtak ki az illetékes hatóságok, ami figyelmeztetően hathat az ezen a területen dolgozókra.

„Az árstopok bevezetése óta folyamatosak az ellenőrzések és több mint egymilliárd forint bírságot szabtak ki a hatóságok. Betartatjuk az árstopos rendelkezéseket!” – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook oldalán.