Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

Tovább drágult a fürdőzés Budapesten, ilyen árakra lehet számítani

Egyes fővárosi gyógyfürdőkben már több mint 12 ezer forintot kell fizetnie annak, aki a hétvégéken szeretne megmártózni.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez tartozó fürdők belépőjegyárai január 8-tól változtak – írja az mfor.hu. Kifejtik, a főképpen külföldiek által látogatott történelmi fürdők esetében nagyobb mértékben nőttek az árak, míg a többi esetében kisebb, 5-6 százalék körüli a drágulás. A Széchenyiben és a Gellértben a hétfő és csütörtök közötti szekrényes belépő ára 9400 forinttól 10 500 forintra ugrott, míg a pénteki és hétvégi jegyé 10 900-ról 12 ezer forintra.

A Széchenyi fürdőben a reggel 9 óráig váltható belépő díja a hét eleji időszakban 7500 forintról 8400 forintra emelkedett, míg a hétvégi jegyeké 8700-ról 9700-ra. A Rudas Gyógyfürdő esetében a hétköznapi jegyért 8600 forint helyett 9300 forintot kell fizetni, a hétvégi jegy ára 12 200 forint. A Lukács Gyógyfürdőben a teljes árú belépőnek hétköznap 4800 forintra, hétvégén 5200 forintra emelkedett az ára, a nyugdíjas és a diákbelépők esetében viszont kisebb mértékű lesz az áremelés – részletezik. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Mindezek fényében elmondható, hogy aki hétvégén fürdőzni szeretne, eléggé a zsebébe kell nyúlnia, ha a Rudas Gyógyfürdőt nézte ki ennek céljából. Ám a portál szerint van olyan fővárosi fürdő is, ahol nem emelkednek az árak: a Palatinusnál január 8. után is a jelenlegi belépőjegyárak maradnak érvényben. A Zsigmondy Klubkártya pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a szerényebb keresetűek is megengedhessék maguknak ezt a kikapcsolódási formát.

Erre vonatkozóan érdemes tudni, hogy a klubkártyát bárki megvásárolhatja, a klubtagok szekrényes, napi fürdőbelépőt válthatnak a Széchenyi, a Gellért és a Rudas fürdőbe hétköznap 4000, illetve hétvégén 4500 forintos áron. A fényképes klubkártyával, annak érvényességi időtartama alatt, naponta 1 alkalommal vehetik igénybe az említett gyógyfürdőket. A kedvezményes belépővel a fürdőben legfeljebb 4 órát tartózkodhatnak.

De korábban arról is beszámoltunk, hogy országszerte több termálfürdő is különböző árengedményekkel várja a vendégeket: bizonyos napokra vonatkozó, illetve gyerekeknek, hölgyeknek vagy éppen a nyugdíjasoknak szóló kedvezmények is akadnak közöttük. Az árak alapján egyértelmű, hogy ezekre valóban érdemes lecsapni, akit pedig érdekelnek a részletek, itt több információt is talál.