Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Fenntartható aranytermeléssel 20 százalékkal csökkenthető a bányák karbonlábnyoma

Az amerikai Nevada Gold Mines aranybánya és a First Solar napelemgyártó cég közreműködésében egy 200 megawatt összteljesítményű napelemfarmot építhetnek meg az Egyesült Államokban.

...svg content...Twenty20
Greenbox

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Barrick Gold Corporation és a Newmont Corporation közös vállalatának számító Nevada Gold Mines évente közel 100 tonnányi aranyat termel, most pedig a zöldebb módszerek előtérbe helyezése végett egy naperőmű megépítésébe fektetett.

A First Solar fotovoltaikus (PV) napelemes technológiája a világ legnagyobb aranytermelő komplexuma, a Nevada Gold Mines éves energiaszükségletének 17 százalékát látná el energiával. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

A Nevada Gold Mines egy 200 megawattos naperőműbe fektetett, amelynek célja, hogy a Barrick Gold Corporation üvegházhatású gázok csökkentésére vonatkozó ütemtervével összhangban felgyorsítsa a dekarbonizációs projekteket.

Az üzlet részeként februárban a First Solar által gyártott 260 megawattos DC-napelemmodulokat telepítenek az új, 200 megawatt teljesítményű létesítmény áramellátására 2023 második negyedévében.

Az óriáscégnél 2030-ig az üvegházhatású gázok kibocsátásának 30 százalékos csökkentését vállalták, és 2050-re teljesen karbonmentes működést ígértek.

A Nevada Gold Mines támogatja a Barrick jövőképét, közbenső célként pedig azt tűzte ki, hogy 2025-ig 20 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok emisszióját a 2018-as alapszinthez képest – ezt várhatóan a naperőművel és a Nevada Gold Mines széntüzelésű erőművének tisztább földgázra való átállításával érhetik el.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.