Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Az árakban masszív különbségek lesznek, de bőségesnek ígérkezik a tojáskínálat húsvétkor

Nagy lesz az árkülönbség, így érdemes feltérképezni a kínálatot.

Fotó: Unsplash/Annie Spratt
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) körképe alapján idén húsvétkor masszív különbségek várhatók árak tekintetében, ám bőséges lesz a tojáskínálat a boltokban.

Az MTI által szemlézett összefoglaló szerint húsvét előtt közel hetvenféle különböző csomagolású és méretű tojás közül választhatnak a fogyasztók, a nagy árkülönbségeket pedig a széles választék, valamint a nagyforgalmú üzletekre vonatkozó árképzési szabályok okozzák. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A szakmai szervezetek ugyanakkor rámutattak, számos tényezőtől függ, hogy hogyan alakul a tojás ára: ha a takarmánypiac és az energiaszektor továbbra is viszonylag nyugodt marad, az állami beavatkozások megmaradnak, valamint a forint sem gyengül jelentősen, úgy a tojás fogyasztói árában sem kell komoly emelkedésre számítani idén.

Hangsúlyozták továbbá, hogy a hazai tojástermelés a teljes belső fogyasztás mintegy 80 százalékát képes kielégíteni, ezért a csúcsidőszakokban mindenképp behozatalra szorul az ország. Magyarországon átlagosan 242 darab az egy főre jutó tojásfogyasztás évente, ami messze elmarad az 1990-es 389 darabtól, bár kis növekedést jelent a 2010-es években tapasztalt mélyrepüléshez képest.

Úgy vélik, a helyzeten javíthat az idén is folytatódó tojás kihívás projekt: az Európai Unió által támogatott programot a Baromfi Termék Tanács a spanyol és a francia testvérszervezeteivel közösen valósítja meg 2023 és 2025 között, célja a tojásfogyasztás fontosságának széleskörű megismertetése és a tojás fogyasztói megítélésének javítása.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.