Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

2024-ben érkezhet a vérnyomásmérővel felszerelt Apple Watch

Miközben a Samsung Galaxy Watch4 termékcsalád már rendelkezik működőképes vérnyomásmérővel, addig az Apple-nél nem nagyon kapkodják el a funkció implementálását.

Unsplash
Mobil

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Bloomberg szakújságírója, Mark Gurman által közzétett legújabb jelentés alapján kiderült, a cupertinói techóriás a fejlesztések során egy sor komoly akadályba ütközött, így elképzelhető, hogy a régóta várt technológia csak 2024-ben érkezhet az Apple Watch okosórákba.

A cég mérnökei lázasan dolgoznak a hibák elhárításán, bennfentes iparági források szerint ugyanis az Apple-nek egyelőre komoly kihívást okoz a vérnyomás értékeinek pontos megállapítása, ami viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy az okosóra viselői tisztában legyenek egészségi állapotukkal. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Az Apple állítólag saját megoldást keres a vérnyomásmérés kapcsán, és nem akar konkrét szisztolés és diasztolés értékeket kiadni, ehelyett csak figyelmeztetni szeretné a felhasználókat, hogy magas vérnyomásuk lehet.

Ez sokkal kevésbé hangzik izgalmasnak, mint a Samsung technológiája, ám a dél-koreaiak módszeréhez havi kalibrációra van szükség egy hagyományos vérnyomásmérővel, míg az egy Apple teljesen független szerkezetet kíván integrálni az okosórába.

A vérnyomásfigyelő eszköz megjelenése előtt egyébként az iPhone-ra készült Health alkalmazás egy nagyszabású frissítésben részesül majd, amely kibővített alváskövetési funkciókkal, gyógyszerkezelési résszel és új női egészségügyi funkciókkal bővíti az applikációt.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.