Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Megjelentek az utakon a vezetés közben is Apple Vision Pro-t használó Tesla-tulajdonosok

Sem az Apple, sem a Tesla, sem pedig vezető politikusok nem nézik jó szemmel a dolgot.

Fotó: Unsplash/Roméo A.
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Apple legújabb, Vision Pro nevet viselő terméke egy kiterjesztett valóság headset, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a virtuális tárgyakkal és a környezettel való interakciót. A termék vegyes reakciót váltott ki a közvélemény körében, egyesek dicsérik az innovatív funkcióit és magával ragadó élményét, míg mások a magas árat és a potenciális biztonsági kockázatokat kritizálják.

Az amerikai közlekedési miniszter, Pete Buttigieg is utóbbi csoporthoz tartozik, és reagált is az ügyre, miután a közösségi médiában vírusként terjedtek el a Vision Pro-t viselő Tesla-sofőrökről készült videók. Az X-en közzétett bejegyzésében emlékeztette a sofőröket, hogy a Tesla Autopilot rendszerének használata közben is teljes mértékben részt kell venniük a vezetési feladatban. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

„Emlékeztetőül: minden ma elérhető fejlett vezetőtámogató rendszer megköveteli, hogy emberi vezető irányítsa az autót, mint ahogy azt is, hogy minden pillanatban részt vegyenek a vezetési feladatokban”, írta.

Az Apple korábban mindössze annyit közölt, hogy a Vision Pro kizárólag szórakoztató és oktatási célokat szolgál, a felhasználóknak pedig a termék használata során be kell tartaniuk a biztonsági irányelveket és a helyi törvényeket. A 2024 januárjában bemutatott Vision Pro az Apple első eszköze a kiterjesztett valóság piacán, amely előtt a következő években várhatóan gyors növekedés áll.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.