Az Apple Vision Pro képernyői 90 Hz-en futnak majd

Fotó: EPA/JOHN G. MABANGLO
Smart
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Apple nem túl sok információt árult el a technikai specifikációkról, amit azonban biztosan tudni lehet, az az, hogy a kijelzők relatív felbontása több mint 4K.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az Apple bemutatta a Vision Pro névre keresztelt AR/VR szemüvegét, mely várhatóan jövő év elején kerül forgalomba, s ahogy arra számítani lehetett, az új termék igen borsos áron kerül majd a boltok polcaira, 3500 dolláros (1,2 millió forint) áron.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A vállalatnak ez az első ilyen típusú eszköze, s bár a bemutató során nem sokat árultak el a technikai specifikációkról, annyi kiderült, hogy a kettős kijelzők relatív felbontása több mint 4K lesz.

Az eseményen azonban kiderült a Vision Pro képfrissítési sebessége: az előadó szerint ugyanis a Vision Pro „általában másodpercenként 90 képkocka” sebességgel fog futni.

A GSMArena jelentése szerint azonban úgy tűnik, hogy a 90 Hz-nél valamivel többre, akár 96 Hz-re is képes. A felfutás pedig akkor történik, amikor a felhasználó 24fps videót néz, mivel így egyenletesen tudja 96 Hz-re osztani.

Noha egyelőre csak ennyi újdonság derült ki a frissen bemutatott Vision Pro kapcsán, a idő előrehaladtával bizonyára újabb és újabb infómorzsákat kapunk majd az eszköz technikai hátteréről.