Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,19 Ft
Euró
395,67 Ft
Font
468,54 Ft
Bitcoin
62,150 $

Az Apple megnyitja első webáruházát Vietnámban

A vállalat kiskereskedelemért felelős vezető alelnöke szerint büszkék erre a lépésre, amivel a vezérigazgató is egyetértett, mondván, a feltörekvő piacok több lehetőséget kínálnak a növekedésre.

...svg content...Fotó: Unsplash
Ázsia
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Apple pénteken közölte, miszerint május 18-án megnyitja első webáruházát Vietnámban, bár arról nem számolt be, hogy mikor tervezi fizikai üzletek megnyitását a 100 millió lakossal rendelkező országban.

Tim Cook, a cég vezérigazgatója szerint a feltörekvő piacok több lehetőséget kínálnak a növekedésre, s ehhez elég a fiatalabb generációkra gondolni, vagy arra, hogy jelenleg kevés ilyen típusú eszközt használnak. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

„Büszkék vagyunk arra, hogy Vietnámban terjeszkedünk”

– jelentette ki Deirdre O’Brien, az Apple kiskereskedelemért felelős vezető alelnöke.

Erre a lépésre alig néhány héttel azután kerül sor, hogy a vállalat megnyitotta első Apple-üzleteit Indiában, egészen pontosan Mumbaiban és Delhiben, bár az online áruház megnyitója már 2020-ban megtörtént.

A CNA szerint gyakori jelenség, hogy a cégek elsőként webáruházat nyitnak, majd később fizikai boltokat. Emellett tény, hogy az Apple már most is értékesíti termékeit Vietnámban, mégpedig engedélyezett forgalmazókon keresztül, illetve korábban a vállalat több beszállítója is a délkelet-ázsiai országba helyezte át a gyártása egy részét.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.