Rendőrök mentették ki az Európa-liga döntőjének játékvezetőjét a Ferihegyen

Fotó: Karim Rekik (j), a spanyol és Nicola Zalewski (b), az olasz csapat játékosa, valamint az angol Anthony Taylor játékvezető (k) a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Ferihegyi Nemzetközi Repülőtéren kellett beavatkozniuk a hatóságoknak, hogy a játékvezetőt ne érje komolyabb támadás, annyira dühösen voltak rá az olasz szurkolók.

Lezajlott a budapesti döntő az Európa-ligában, amit Sevilla nyert meg az AS Roma ellen. Mourinho már a mérkőzés alatt is sokat kritizálta a játékvezetést, majd a finálé után is folytatta, nem hagyta annyiban.

A portugál nagyon dühös volt, finoman szólva sem volt elégedett a játékvezetői ténykedéssel. Az AS Roma menedzsere közölte, maradni szeretne, viszont úgy érzi, nemcsak a játékosai, hanem ő is többet érdemelne.

Az olasz szurkolók is rendkívül dühösek voltak Anthony Taylorra, akinek rendőri védelemre volt szüksége a dühös olaszok miatt a Ferihegyen. Az Index is beszámolt a Gazzetta dello Sport oldalán közzétett videóról, amiben azt látni, ahogyan a drukkerek lökdösik és rángatják a bírót.

Az angol hivatásos játékvezető szervezete pedig így kommentálta a történteket. „Meg vagyunk döbbenve az Anthonyt és családját ért indokolatlan és aljas verbális bántalmazástól.” Hogy ennek lesz-e következménye, illetve Mourinho szavainak, egyelőre nem tudni.

Mindenesetre az olaszok nem zárták a szívükbe az angol játékvezetőt, aki rengeteg kritikát kapott a döntős szereplése miatt. Az is nagy kérdés, hogy a jövőben kap-e még nemzetközi finálét az elismert játékvezető.