Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Hosszabbításra készül a Barcelona egyik legnagyobb sztárja a klub nehézségei ellenére

Ansu Fati, a Barcelona játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének elsõ fordulójában játszott FC Barcelona – Ferencvárosi TC mérkõzésen a barcelonai Camp Nou stadionban 2020. október 20-án. MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Azon dolgozik most az FC Barcelona csapata, hogy magukhoz láncolják a legnagyobb szupertehetségeiket hosszabb távra.

Ez Pedrivel már sikerült, a Sport.es értesülései szerint pedig Ansu Fatival is a küszöbön állhat. Mateu Alemany, a Barcelona sportigazgatója, valamint Jorge Mendes, Fati ügynöke hétfőn este találkoztak, hogy erről tárgyaljanak.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

A spanyol lap úgy tudja, 2027 júniusáig meghosszabbíthatják Ansu Fati szerződését, valamint Pedri szerződéséhez hasonlóan egy 1 milliárd euróról szóló kivásárlási árat is meghatározhatnak benne, hogy ezen keresztül el ne bukják az ifjú sztárt.

Habár a kivásárlási záradék nem kötelező és ésszerűen senki nem fogja kifizetni ezt a horribilis összeget, ez egyfajta gesztus a két játékos felé, hogy velük hosszabb távon számolnak és elkötelezettek az irányukba.

A Barcelona köreiből megerősítették már Ansu Fati hosszabbítását, aki fizetésemelésben részesülhet a fantasztikus teljesítménye miatt. Ezt mindenképpen figyelembe kellett venniük, tekintve, hogy bárki szívesen a sorai között tudná őt.

Fati szerződésének kérdése azért is volt létfontosságú, mert 2022 június 30-án lejárt volna, ezért amennyiben nem tudnak megállapodásra jutni, ingyen távozott volna a Barcelona és a futballvilág egyik legnagyobb tehetsége.

A Sport.es viszont megerősítette, hogy a megállapodás már készen van a két fél között, már papírra is vetették és várhatóan a vasárnap El Classicó előtt be is fogja jelenteni a katalán együttes.