Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Annyi baj van a Twitterrel, hogy sokan már azon tűnődnek, mikor áll le végleg

TÉMÁK:
#Elon Musk #twitter
Fotó: Unsplash/Souvik Banerjee
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egyre több felhasználó érzi úgy, hogy a Twitternek befellegzett: annyi hiba van már a platformon, hogy sokan azon csodálkoznak, egyáltalán még működik.

Tavaly év végén Dan Sinker író egy “Idétlen időkig” szituációban találta magát: amikor a több tízezer követővel rendelkező író megnyitotta az értesítéseket a Twitteren, meglepve tapasztalta, hogy a platform folyamatosan ugyanazokat a hetekkel ezelőtti tweeteket ajánlja neki egy másik felhasználótól.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Ez a probléma nem egyedi, ezzel együtt pedig egy jóval komolyabb problémára világít rá a Twitter kapcsán: azokban a hetekben, amikor Elon Musk friss tulajdonosa volt a platformnak, pillanatok alatt elkezdte leépíteni a személyzetet, így a közösségi hálózat egyes részei egyszerűen leálltak.

A tweetekre adott válaszok nem sorrendben jelentek meg, az értesítések nem frissültek, a kétfaktoros hitelesítés pedig egyes eszközök esetében egyáltalán nem működött. A helyzet pedig nemhogy nem javul, de egyenesen rosszabbodni látszik: Musk ugyanis folytatja a tömeges létszámleépítést.

Hibák hibák hátán

Hétfőn a Twitter kevesebb mint egy hónap leforgása alatt már a harmadik komolyabb üzemzavart szenvedte el, a NetBlocks megfigyelő szerint pedig ez aggályos, ugyanis míg 2022 egészében összesen 9 ilyen eset történt, csak 2023-ban a hatodiknál jár a platform.
Több felhasználó is egy hibaüzenettel találkozott, amikor megpróbálták betölteni az oldalt, mely úgy szólt:

“Az Ön jelenlegi API-csomagja nem tartalmaz hozzáférést ehhez a végponthoz.”

Más felhasználók pedig ugyan el tudták érni az oldalt, ám nem látták a fotókat, és nem is tudtak rákattintani a tweetekben szereplő linkekre. Kevesebb mint egy héttel korábban pedig a felhasználók egy másik, őrületbe kergető hibával szembesültek: amikor megpróbálták ellenőrizni hírfolyamukat, a platform feldobta az “Üdvözöljük a Twitteren!” üzenetet, mintha épp most csatlakoztak volna a platformhoz.

Az üzemzavarok azzal fenyegetik a Twittert, hogy elűzik a felhasználókat és a hirdetőket, akik közül néhányan már most is igen frusztráltak Musk ellentmondásos megjegyzései és a vállalatot érintő korai döntései miatt. Angelo Zino, a CFRA Research vezető részvényelemzője a CNN-nek nyilatkozva úgy fogalmazott a kialakult helyzet kapcsán:

“Ha ezt összevetjük néhány más, folyamatban lévő problémával, akkor ez még inkább okot ad arra, hogy potenciálisan elforduljanak attól, hogy reklámozzanak a Twitteren.”