Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
16,994 $

Az angol meccseken sem tűrik a homofób és erőszakos viselkedést

Fotó: Twitter/Manchester City
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 17. - 07:49

Két 20 év körüli férfit tartóztatott le a rendőrség a Manchester City Burnley elleni Premier League-mérkőzésén homofób megjegyzések miatt, valamint egy másikat rendbontás és a szolgálatban lévő rendőrök bántalmazásának gyanújával.

A manchesteri rendőrök „pozitívan lépnek fel a homofób vagy rasszista kifejezéseket használókkal szemben“, két különálló incidens keretében homofób megjegyzések miatt letartóztattak két fiatalt, valamint egy másikat rendbontás és hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

A manchesteri rendőrség közölte, hogy a „legszigorúbb intézkedéseket“ fogják meghozni azokkal szemben, akik a mérkőzéseken diszkriminatív és sértő módon viselkednek – írja a Sky Sports.

„A ma délutáni mérkőzésen részt vevő szurkolók többsége példamutatóan viselkedett, és köszönetet mondunk ezeknek az embereknek. Szorosan együttműködünk a Manchester City Football Clubbal a mérkőzéseken tanúsított helyes viselkedés előmozdítása és a bűncselekményt elkövető személyek azonosítása érdekében“

– nyilatkozta Jamie Collins főfelügyelő. 

Elmondta, hogy együtt fognak dolgozni a klubokkal ennek érdekében, hogy biztosítsák a legszigorúbb intézkedéseket, beleértve az ilyen szurkolók eltiltását a jövőbeli labdarúgó-mérkőzések látogatásától.

„Egyértelmű üzenetet szeretnék küldeni mindazoknak, akik a labdarúgó-mérkőzésekre járnak, és szándékukban áll bántalmazó és fenyegető magatartást tanúsítani, hogy ezt nem tűrjük el. Legfőbb prioritásunk a szurkolók, a személyzet és a játékosok biztonsága és jóléte, és azt akarjuk, hogy a szurkolók anélkül élvezhessék a mérkőzéseket, hogy néhány ember tönkretenné az élményt“  

– tette hozzá.

Pep Guardiola csapata 2-0-ra győzött Bernardo Silva és Kevin De Bruyne góljaival, ezzel harmadik helyen állnak a tabellán, míg a Burnley továbbra is a Premier League kieső zónájában tartózkodik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.