AMOLED kijelzővel érkezhet az elérhető árú Redmi Note 10

not image

Kulcsár Péter

2021.február.26 - 00:40

Korábban már kiderült, hogy a Note 10 Pro esetében megkaphatjuk majd a gyönyörű AMOLED kijelzőt, mától kezdődően azonban biztossá vált, hogy az alapmodell is fantasztikus display-jel érkezik.

Örülhetnek azok, akik a Xiaomi sikerszériájának számító Redmi Note sorozat következő generációs mobiltelefonjára ácsingóznak, a kínai gyártó okoskészülékének hivatalos dobozára ugyanis felkerült az AMOLED felirat.

Azon felül, hogy végre az alacsonyabb árkategóriájú mobiltelefonokba is bekerült az FHD+ felbontású AMOLED kijelző, jó hír, hogy 48 megapixeles négykamerás megoldást is kapunk majd.

A Note 10 csomagolásáról készült első fényképeket Abhishek Yadav szivárogtatta ki Twitteren. Az alapváltozaton kívül a Note 10 Pro és a Note 10 Pro Max egyaránt bemutatásra kerülhet a Xiaomi március 4-i eseményén – mindhárom készüléket Gorilla Glass védelemmel, IP52-es értékeléssel, lapos képernyővel és könnyű, ergonomikus dizájnnal látták el.

A három modell közül legalább az egyik esetében magasabb képfrissítési sebességre számíthatunk, az alapverziót erről a listáról azonban már kihúzhatjuk, hiszen dobozán nem szerepel ez a funkció.

A Pro-ba valószínűleg a Snapdragon 750G lapkakészletét szerelhetik, és ha hihetünk a korábbi szivárogtatásoknak, akkor a telefon masszív, 108 megapixeles kamerával rendelkezhet.

Szinte biztosra vehető, hogy mindegyik okostelefon üzemideje hatalmas lesz, hiszen már elődjeiknél is megszokhattuk, hogy a hatalmas akkumulátornak köszönhetően akár két napig is élvezhetjük használatukat anélkül, hogy töltőhöz nyúlnánk.