Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Most egy amerikai fesztiválon lövöldöztek, többen meghaltak

Újabb halálos lövöldözés történt az USA-ban, ezúttal egy zenei fesztiválon Washington államban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Colin Lloyd
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Legalább két ember meghalt, hárman pedig megsebesültek egy elektronikus zenei fesztivál sátortáborában kitört lövöldözésben Washington államban. A lövöldözés helyi idő szerint szombaton történt.

A helyi rendőrség éjszakai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Beyond Wonderland fesztivál zenei helyszíne, a Gorge Amphitheatre közelében egy fegyveres véletlenszerűen nyitott tüzet az ott táborozókra, majd elhagyta a helyszínt, de később sikerült elfogni. Kyle Foreman, a Grant megyei rendőrhatóság illetékese azt mondta, hogy lövöldöző indítékát és célját egyelőre nem ismerik. Az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Annyit tudni, hogy a három sebesült között van maga a lövöldöző is. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Az incidenst követően a fesztivál szervezői még azt közölték, hogy a programhelyszínre vezető egyik bejáratot lezárták, majd vasárnap bejelentették, hogy törölték az aznap esti programokat.

A Beyond Wonderland nevű elektronikus zenei fesztivált a George nevű kisváros mellett szervezték, Washington államban Seattle-től mintegy 240 kilométerre keletre. Eközben Chicago közelében egy ember meghalt, és 20-an megsebesültek egy éjszakai összejövetelen szintén szombaton éjszaka. A rendőrség annyit közölt, hogy Willowbrook-ban, Chicago elővárosában egy parkolóban gyűlt össze a tömeg, amikor a lövöldözés kitört, annak oka egyelőre nem világos. Eric Swanson, a megyei rendőrség parancsnokhelyettese elmondta, hogy sokakat mentővel szállítottak kórházba, többen pedig saját lábon mentek be a helyi kórházba lőtt sebekkel.

Egy szemtanú a helyi televíziónak elmondta, hogy a Juneteenth, azaz június 19-e alkalmából szervezték az éjszakai ünnepséget. Juneteenth, hivatalosan az Emancipáció Napja, tavaly óta szövetségi ünnepnap az Egyesült Államokban, és a rabszolgaság 1865. június 19-i eltörlésére emlékeznek Texasban és a déli tagállamokban.

(MTI)

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.