Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Amerikai diplomata: Moszkva és Washington kezelni tudja a nukleáris fenyegetést

Fotó: Joe Biden amerikai elnök a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 csúcstalálkozójának ülésén az indonéziai Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen 2022. november 15-én. MTI/EPA/AFP / POOL/BAY ISMOYO / POOL
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Kreml megerősítette, hogy nyitottak az USA-val folytatott további tárgyalásokra, azonban jelenleg elképzelhetetlen lenne, hogy létrejöjjön egy csúcstalálkozó az amerikai és orosz elnök között.

Elizabeth Rood, az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségének ügyvivője kijelentette, miszerint az USA-nak és Oroszországnak megvannak a maga módjai a nukleáris kockázatok kezelésére hírszerzői szinten.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Elmondása szerint pontosan ez volt a célja William Burns CIA-igazgató és Szergej Nariskin, az orosz külügyi hírszerzés vezetőjével tartott találkozójának, amelyre még a hónap elején került sor – írta a The Guardian.

Ennek kapcsán elmondta, hogy elsősorban a nukleáris kockázatok kezelésére létrehozott csatornákról volt szó, az ukrajnai konfliktus elrendezéséről viszont nem tárgyaltak. Moszkva szerint a megvitatott kérdések „érzékenyek” voltak, és nem kívánták részletesebben kommentálni őket.

Rood a Ria Novosti hírügynökségnek tett nyilatkozatában arra is kitért, hogy a nagyhatalmak egyelőre nem terveznek találkozókat, ha azonban szükség lesz egy újabb ilyen jellegű elbeszélgetésre, mindenképp sort kerítenek rá.

A Kreml Nariskin és Burns találkozója után szintén megerősítette, hogy nyitottak az Egyesült Államokkal folytatott további tárgyalásokra, azonban teljesen kizártnak tartották azt, hogy a közeljövőben létrejöjjön egy csúcstalálkozó Joe Biden és Vlagyimir Putyin között.