Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Az Amazon meggondolta magát a Visával kapcsolatban

Fotó: Unsplash/Christian Wiediger

Takács Petra

2022. január 19. - 05:20

Az Amazon mégis úgy döntött, hogy visszavonja a Visa kártyák letiltását a platformjáról, azonban a korábban kirobbant konfliktus valószínűleg nem az utolsó lesz a két cég között.

Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég kezdetben úgy határozott, hogy január 19-étől felfüggeszti a Visa vásárlásokat az Egyesült Királyságban élő ügyfelei számára, az utolsó pillanatban mégis bejelentette, hogy egyelőre nem vezeti be a korlátozást, amit a kártyás tranzakciók feldolgozási díjai miatt sokalltak.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

Valószínűleg azért kerülhetett sor erre, mert ez az intézkedés túl sok ügyfelet zárt volna ki a a weboldalról, így jelenleg egy közös megoldáson dolgoznak a Visával, melyet a pénzügyi vállalat saját nyilatkozatában is megerősített.

Néhány szakértő véleménye szerint valószínű volt, hogy előbb-utóbb az egyik cégnek engednie kell majd, csak az volt a kérdés, ki teszi meg az első lépést. Bár az Amazon engedett, de nem kizárt, hogy ez annak köszönhető, hogy a Visa ígéretet tett a tranzakciós költségek csökkentésével kapcsolatban – írta a Portfolio.

Adatbiztonsági szempontból kifogástalannak minősítette az EU a Xiaomi okostelefonjait

Roger De’Ath, a nyílt bankolási infrastruktúrára specializálódó cég igazgatója szerint a kártyatársaságok a magas díjakkal tulajdonképpen fogva tartják a kiskereskedelmi szektort, melyre egyedüli megoldást az új, alacsony költségű és gyors fizetési technológiák jelenthetnek majd.