Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,438 $

Tovább drágulnak a fenyőfák, ilyen árakra lehet számítani

Továbbra is a nordmann a favorit, mivel lassan hullik le a tűlevele, és kellemes illatot áraszt.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Már csak alig több mint egy hónap van hátra karácsonyig, ami azt jelenti, hogy lassan az ünnepi készülődés is kezdetét veheti. Ebbe a karácsonyfák kiválasztása is beletartozik, amely által adódik a kérdés, idén milyen árakra lehet számítani.

A Sokszínű Vidék azt írja, a kereskedők tapasztalatai szerint a piacon általános áremelkedés figyelhető meg 2023-ban. A Nordmann fenyőfák méterára 9-10 ezer forint között mozog majd, míg az ezüst- és lucfenyők esetében 5-6 ezer, illetve 3-4 ezer forinttal kell kalkulálnunk méterenként. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A lap megjegyzi, az áremelkedés hátterében több tényező áll, mint például a fuvarozási költségek és a sofőrbérek növekedése. De a cikkben arra is kitérnek, hogy a fenyőfák kereskedelme az országban évről évre bővül, és az átlag hazai vásárló az 1,8-2 méteres fákat keresi leginkább.

Érdemes időben rendelni

Hozzáteszik, az ortodox karácsony későbbi időpontja miatt néhány fenyőfát a magyar szezon után még az országhatáron kívül adnak el a magyar kereskedők, Szerbiában és Dél-Olaszországban is értékesítenek.

A Nordmann fenyőfa továbbra is a legnépszerűbb, mivel lassan hullik le a tűlevele, és kellemes illatot áraszt. A lucfenyő jellegzetes illatú, ugyanakkor ennek a fajtának a levelei a legkorábban hullanak le. Ezért sokan az ezüstfenyőt részesítik előnyben, mivel az illatos, tartósabb, bár szúrós levelekkel rendelkezik.

Végül kiemelik, azoknak, akik idén karácsonyra fenyőfát szeretnének vásárolni, érdemes időben rendelniük, mivel a kereslet és a beszerzési nehézségek miatt várhatóan a fák árai folyamatosan tovább növekednek majd.