18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Álmukban próbálta megölni iskolatársait és tanárát egy diák

A 16 éves fiú tavaly júniusban követte el a támadást.

...svg content...Fotó: Unsplash/iMattSmart
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az exeteri sajtó beszámolói szerint egy 16 éves fiút bűnösnek találtak gyilkossági kísérlet vádjában, aki alvó diákokra, majd egy tanárra támadt egy kalapáccsal. A két hónapig tartó tárgyalás során kiderült, hogy a fiú egy boxeralsóban „indult a küldetésre”, hogy „megvédje magát a zombiapokalipszistől”.

A tinédzser egy kalapáccsal felfegyverkezve megvárta, amíg a két fiú elalszik, mielőtt rájuk támadt. A két diák a koedukált iskola egyik bentlakásos házában, a kabinszerű ágyakban aludt, amikor a vádlott 2023. június 9-én, nem sokkal hajnali 1 óra előtt felmászott és megtámadta őket. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

Egy tanár, Roffe-Silvester felébredt a zajra, amikor azonban belépett a szobába, a fiatal felé fordult, és egy kalapáccsal többször hatszor fejbe vágta. A két fiút néhány perccel később az ágyukban találták meg. Mindketten koponyatörést, valamint bordatörést, lépsérülést, tüdősérülést és belső vérzést szenvedtek.

A fiatal a bíróságon azt elismerte, hogy bántalmazta a két fiút és a tanárt, azonban azt állította, hogy alvajárt. Egy szakértő ragaszkodott ahhoz, hogy a fiú alvajáró volt, a Roffe-Silvester elleni támadást pedig „az alvajáró erőszak tankönyvi példájának” nevezte.

A diákok rémisztő támadást ugyan túlélték, de mindketten együtt élnek a „hosszú távú következményekkel”. Egyikük sem emlékszik a történtekre. Mintegy 40 órás tanácskozás után az esküdtszék háromrendbeli gyilkossági kísérletben találta bűnösnek a diákot.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.