Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Elutasította az Alkotmánybíróság Karsai Dániel panaszát, Donáth Anna felháborodott

Donáth Anna felháborodott, miután elutasította Karsai Dániel panaszát az Alkotmánybíróság egy eutanáziával kapcsolatos kérdésben.

...svg content...Fotó: Facebook / Dr. Karsai Dániel
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karsai Dániel ALS-ben szenvedő alkotmányjogász panasz nyújtott be, amit időközben az Alkotmánybíróság elutasított. Népszavazást akart volna kezdeményezni Karsai, mely a következőképpen szólt volna:

„Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a Büntető Törvénykönyv öngyilkosságban közreműködést bűncselekménnyé nyilvánító szabályát, hogy az ne vonatkozzon azon teljes cselekvőképességgel rendelkező személyeknek nyújtott segítségre, akik gyógyíthatatlan, számukra elviselhetetlen mértékű fizikai vagy mentális szenvedést okozó és emiatt az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen, halálos betegségben szenvednek és állapotukban nem várható javulás?” Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Miután a Kúria helybenhagyta az NVB döntését, Karsai az Alkotmánybírósághoz fordult. A Telex a cikkében arról számolt be, hogy az Alkotmánybíróság azzal indokolta a döntését, hogy „a népszavazási kérdés ellentétes az Alaptörvény azon rendelkezésével, hogy nem lehet népszavazást tartani az alaptörvény módosítására irányuló kérdésről. Ezért elutasította az alkotmányjogász panaszát.”

Röviddel ezután Donáth Anna ellenzéki politikus is reagált a történtekre, akit korábban nem egyszer vádoltak meg azzal, hogy Magyarország ellen dolgozik, amit rendre tagad. Ez az ellenzéki vitán sem volt másképp, most pedig az Alkotmánybíróságot kritizálta. ”Az Alkotmánybíróság mai döntése szerint a magyar társadalom nem mondhat véleményt az eutanáziáról.”

„Karsai Dániel beadványát egy olyan abszurd érveléssel utasították el, ami egyértelműen sérti a tisztességes eljáráshoz és az emberi méltósághoz való jogát. Ez a döntés alkotmánysértő. Kiskorúként kezeli a magyar társadalmat, és süket arra a mérhetetlen fájdalomra és szenvedésre, amin egyedül a szabad életvégi döntés tudna enyhíteni.” – írja a posztjában Donáth a Facebook oldalán.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.