Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,04 Ft
Euró
394,01 Ft
Font
467,77 Ft
Bitcoin
64,247 $

Alig ezren szorulnak lélegeztetőgépre, 25 millió embert pedig már beoltottak az Egyesült Királyságban

Nagy-Britanniában átlépte az átoltott állampolgárok száma a 25 milliós álomhatárt, és a járványadatok is folyamatos javulást mutattak az elmúlt hetekben.

...svg content...Gulyás Gábor háziorvos beolt egy pácienst a kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagának első adagjával nyíregyházi rendelőjében 2021. március 16-án. MTI/Balázs Attila
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egészségügyi minisztérium hivatalos statisztikái alapján 25 237 226-an kapták meg az engedélyezett koronavírus elleni vakcinák első dózisát, 1 759 445-en pedig már a második adag oltóanyagban is részesültek.

A fontos mérföldkövet 100 nappal azután érték el, hogy a Coventry-ben élő Margaret Keenan elsőként kapta meg a hatóságok által jóváhagyott Pfizer-védőoltást – olvasható az Independent tudósításában. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Ha minden jól alakul, akkor hétvégére a brit felnőtt lakosság fele, vagyis mintegy 26,5 millió ember áteshet a covid-vakcina első dózisán, ami komoly eredményként és sikerként értékelhető.

Boris Johnson miniszterelnököt jövő héten fogják beoltani az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcinával. A kormányfő a bejelentés apropóján elmondta, „25 millió oka van arra, hogy az oltásnak hála újranyissa a gazdaságot.”

Matt Hancock egészségügyi tárcavezető megköszönte az NHS-ben dolgozó orvosok és ápolók, valamint a tudósok és a hadsereg áldozatos munkáját, egyúttal felszólította a beoltott állampolgárokat, továbbra is tartsák be a közösségi távolságtartással kapcsolatos óvintézkedéseket, máskülönben elmaradhat a régóta várt enyhítés.

Az adatok szerint az Egyesült Királyságban a veszélyeztetett, súlyos alapbetegségekben szenvedő páciensek 95 százaléka, míg a 65 év feletti korosztály 90 százaléka megkapta a koronavírus elleni oltóanyag első dózisát.

Jelentősen visszaesett a falusi szálláskiadók forgalma

A falusi szállásokkal foglalkozók árat emelni már nem nagyon tudnak, ehelyett a modern világ vívmányait próbálják minél inkább bevinni a helyeikre.