Meghalt egy nő, akit heteken át éheztetett és vert egy georgiai vallási csoport

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az áldozat holttestét egy autó csomagtartójában találták meg a georgiai Duluthban, egy népszerű dél-koreai gyógyfürdő előtt.

A CNN számolt be róla, miszerint a Krisztus katonái nevű vallási csoport több tagját, köztük egy 15 éves fiút tartóztattak le, ugyanis a gyanú szerint közük lehet egy 20-30 év körüli dél-koreai nő halálához. Hozzátették, a hat gyanúsított egyike dél-koreai, a többiek amerikai állampolgárok.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

A cikk szerint az áldozat holttestét egy autó csomagtartójában találták meg a georgiai Duluthban, egy népszerű dél-koreai gyógyfürdő előtt. A rendőrséget az egyik gyanúsított, a 26 éves Eric Hyun rokona értesítette.

Elmondása szerint Hyun leparkolt a kocsijával egy parkolóban, majd átszállt az ő autójába. Ezt követően arra kérte, hogy vegyen ki valamit a leparkolt kocsiból: ekkor bukkant rá a nő holttestére, s azonnal hívta a 911-et – írta a 24.hu.

Saját elhatározásból csatlakozott hozzájuk

A vád szerint az elkövetők heteken át verték és éheztettek az áldozatot. Megjegyezték, a halál pontos okának megállapítására indult vizsgálat még nem zárult le, de gyanítják, hogy az alultápláltság hozzájárulhatott a halálához: a holttest mindössze 31 kilós volt.

A Gwinnett megyei rendőrség Facebook-bejegyzéséből az is kiderül, hogy a fiatal nő idén nyáron költözött az Egyesült Államokba Dél-Koreából, mégpedig azért, hogy csatlakozzon egy vallási szervezethez.

A hatóságok fotókat is közzétettek arról a raktárról, ahol a nőt fogva tartották. A helyiség szőnyegén nagy területen vérfoltokat találtak, ezért ezen részeket kitakarták a fényképen. Illetve megerősítették, hogy az áldozat nevét nem hozzák nyilvánosságra, amíg a családja nem értesült a történtekről.