Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,25 Ft
Euró
388,20 Ft
Font
456,38 Ft
Bitcoin
67,433 $

Sorban állás és fizetés nélkül lehet átvenni a termékeket az Aldi egyik üzletében

Hónapokon át tesztelték, jól működik-e a rendszer, kedden pedig el is indították élesben a forradalmi szolgáltatást.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Aldi megnyitotta első pénztár nélküli üzletét, ahol a vásárlók sorban állás és fizetés nélkül vehetik át a termékeket, majd távozhatnak. Ám ez még nem minden: a diszkont szupermarket új, délkelet-londoni Greenwichben található telephelyén a vásárlók alkoholt is vehetnek, a korhatár betartásáról arcfelismerő- és kormeghatározó mesterséges intelligencia dönt.

A cég ezzel az Amazon és a Tesco nyomdokaiba lép, amelyek egyaránt nyitottak már pénztár nélküli üzleteket, új modellre áll át a kiskereskedelem – írja a VG a The Standard című brit lap beszámolójára hivatkozva. Az újdonságok kapcsán még hozzáfűzik, a vásárlókat a mennyezetre szerelt csúcstechnológiás kamerák követik. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Távozáskor ezek számlázzák ki automatikusan a megvásárolt termékeket, ezzel biztosítva, hogy senki se feledkezzen el kifizetni a megvásárolt termékek ellenértékét. De persze azzal is biztosra mentek, hogy az új rendszer jól működik majd: az Aldi az elmúlt hónapokban tesztelte az üzletet, a biztató eredmények után pedig kedden el is indította élesben a forradalmi szolgáltatást.

Kiemelik: a cél az, hogy megszűnjenek a hosszú sorban állások az üzletekben, így a jövőben várhatóan sorra nyílnak meg az új technológiát alkalmazó kiskereskedelmi boltok. Ahhoz, hogy a vásárlók élni tudjanak a lehetőséggel, regisztrálniuk kell az Aldi Shop&Go alkalmazásának letöltése után. Az applikáción keresztül lehet igazolni a személyazonosságot – teszik hozzá a cikkben.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy márciusban az Aldi valamennyi hazai üzletében üzembe álltak a visszaváltó automaták, a vásárlók pedig már megtalálhatják a polcokon az első visszaváltható palackokat. Ehhez a csomagoláson található visszaváltási logó és az ártáblán is feltüntetett pluszinformációk is segítenek.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.