Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,02 Ft
Euró
394,28 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
64,724 $

Az ALDI üzleteibe megérkeztek a visszaváltható palackok, üzembe álltak a visszaváltó automaták is

Az ártáblákon is feltüntették, ha visszaváltható egy italospalack.

Fotó: Unsplash/M. Rennim
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ALDI az MTI-vel közölte, hogy valamennyi üzletében üzembe álltak a visszaváltó automaták, a vásárlók pedig már megtalálhatják a polcokon az első visszaváltható palackokat. Ehhez a csomagoláson található visszaváltási logó és az ártáblán is feltüntetett pluszinformációk is segítenek.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a 2024-ben indult üvegvisszaváltási rendszer bevezetésével a visszaváltási díjjal forgalomba hozott egyszer használatos PET, fém és üveg italospalackokat, illetve italosdobozokat már a visszaváltási díjjal terhelten lehet megvásárolni. A hatályos jogszabályok értelmében a 400 négyzetméternél nagyobb eladóterű üzleteknek kötelező visszaváltó automatákat telepíteniük.

A vásárlók ezeknél adhatják le az érintett palackokat, leadáskor a visszaváltási díj a fogyasztó részére visszajár. A most megjelent visszaváltási díjas termékek címkéjén már megtalálható a visszaváltási díjra vonatkozó logó, valamint a díj mértéke, melynek összege a kasszánál automatikusan hozzáadódik a termék árához. A visszaválthatóságot a polcokon kihelyezett ártáblán külön is jelölték.

A vásárló a palackonként 50 forintos visszaváltási díjat a kiállítás helyén levásárolható kuponként kapja meg. A levásárlás mellett jótékony célra is felajánlható az összeg, a bankszámlára történő azonnali átutalás pedig – a MOHU tájékoztatása szerint – várhatóan áprilistól lesz elérhető.

Bemutatta 101 pontból álló programját Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt

Sokkal több van ebben a városban! címmel muttata be programját Vitézy.

Epic Games Store: két szuper címet is behúzhatsz ingyen a jövő héten

Csütörtökön megjelent az ingyenesen megszerezhető címek új listája, ám az is kiderült, hogy mire számíthatunk április 25-én.

Még mindig sok a banki csalás, az elsők között lépett az OTP

Május 8-tól a pénzintézet automatikusan egymillió forintos napi átutalási limitet állít be az internet- és mobilbankból indított átutalásokra.