Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Az ALDI üzleteibe megérkeztek a visszaváltható palackok, üzembe álltak a visszaváltó automaták is

Az ártáblákon is feltüntették, ha visszaváltható egy italospalack.

...svg content...Fotó: Unsplash/M. Rennim
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ALDI az MTI-vel közölte, hogy valamennyi üzletében üzembe álltak a visszaváltó automaták, a vásárlók pedig már megtalálhatják a polcokon az első visszaváltható palackokat. Ehhez a csomagoláson található visszaváltási logó és az ártáblán is feltüntetett pluszinformációk is segítenek.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a 2024-ben indult üvegvisszaváltási rendszer bevezetésével a visszaváltási díjjal forgalomba hozott egyszer használatos PET, fém és üveg italospalackokat, illetve italosdobozokat már a visszaváltási díjjal terhelten lehet megvásárolni. A hatályos jogszabályok értelmében a 400 négyzetméternél nagyobb eladóterű üzleteknek kötelező visszaváltó automatákat telepíteniük.

A vásárlók ezeknél adhatják le az érintett palackokat, leadáskor a visszaváltási díj a fogyasztó részére visszajár. A most megjelent visszaváltási díjas termékek címkéjén már megtalálható a visszaváltási díjra vonatkozó logó, valamint a díj mértéke, melynek összege a kasszánál automatikusan hozzáadódik a termék árához. A visszaválthatóságot a polcokon kihelyezett ártáblán külön is jelölték.

A vásárló a palackonként 50 forintos visszaváltási díjat a kiállítás helyén levásárolható kuponként kapja meg. A levásárlás mellett jótékony célra is felajánlható az összeg, a bankszámlára történő azonnali átutalás pedig – a MOHU tájékoztatása szerint – várhatóan áprilistól lesz elérhető.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.