Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

2025-ig kieshetett a Real Madrid sztárvédője

David Alaba, a Real Madrid védője súlyos sérülésből lábadozik, visszatérése pedig hosszabb időt vehet igénybe, mint eredetileg gondolták.

...svg content...Fotó: Fermin Lopez, a Barcelona (j) és David Alaba, a Real Madrid játékosa a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban, a La Ligában játszott Barcelona - Real Madrid mérkőzésen Barcelonában 2023. október 28-án. MTI/EPA/EFE/Siu Wu
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A 31 éves osztrák játékos 2023 decemberében szenvedett keresztszalag-szakadást a bal térdében. Azóta folyamatos rehabilitációs munkát végez, amit az Európa-bajnokság alatt sem hagyott abba, ahol az osztrák válogatott segédedzőjeként tevékenykedett.

Az osztrák sajtóban felröppentek olyan hírek, melyek szerint Alaba felépülése akár 2025-ig is elhúzódhat. A „Heute” című lap beszámolója alapján a játékost nehézségekkel küzdve látták lépcsőzni, míg a „Die Presse” azt írta, hogy 2025 lehet a legvalószínűbb visszatérési dátum. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Maga Alaba óvatosan nyilatkozott a témában: „Nem helyezek nyomást magamra, és nem tűzök ki konkrét dátumot,” – mondta az Európa-bajnokság alatt Németországban tartózkodó osztrák válogatott táborában.

A Real Madrid közlése szerint Alaba rehabilitációja a tervek szerint halad, azt azonban hangsúlyozták, hogy a védő sérülése összetettebb, mint Courtois és Militao hasonló problémái, ezért a felépülés is hosszabb időt vesz igénybe.

A kezelés során Alaba rendszeresen látogatja Christian Fink doktort, azt az osztrák sebészt, aki Innsbruckban megoperálta. Az ellenőrzéseket mindig a Real Madrid jóváhagyásával végzik, biztosítva a folyamatos kommunikációt a klub és az orvosi stáb között.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.