Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Három gyerek életét vesztette Afganisztánban egy robbanószerkezet miatt

Három gyermek halálát erősítették meg Afganisztánban, akiknek már nem lehetett segíteni, életüket vesztették egy robbanószerkezet miatt.

Fotó: Unsplash/Mohammad Rahmani
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Újabb tragédia történt Afganisztánban, melynek áldozatai gyerekek. Három gyerek halt meg egy robbanásban, két másik pedig megsérült, amikor szombaton egy fel nem robbant robbanószerkezet felrobbant az ország déli részén található Helmand tartományban, és már a körülmények is ismertek.

Az ártatlan gyerekek szombat reggel játszani indultak a nyílt területen, amikor találtak valamit. Azt gondolták róla, hogy játék, majd a következő pillanatban a szerkezet felrobbant, melynek következményeként három gyermek életét vesztette a helyszínen, rajtuk nem tudtak segíteni a mentőszolgálat munkatársai. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Két másik gyermek pedig megsebesült, akiket egy közeli kórházba szállítottak. Arról nincs információ, hogy milyen sérüléseket szenvedtek, illetve milyen állapotban vannak jelenleg. Nem ez az első tragikus eset idén Afganisztánban, január közepén két gyermek vesztette életét egy hasonló incidensben, hét másik pedig megsérült.

A Xinhua megjegyzi, Afganisztán a jelentések szerint a világ egyik leginkább aknásított országa, köszönhetően a több mint négy évtizeden át tartó háborúknak, amik ideje alatt rengeteg robbanószerkezetet raktak le. Még mindig sok ilyen fel nem robbant robbanószerkezetet találni a területen, amik havi szinten több tucat ember életébe kerülnek a háború sújtotta országban. Ezen balesetek többségét gyerekek szenvedik el, akárcsak legutóbb.