Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Korábbi afgán pilótákat képezhet ki az USA ukrajnai bevetésre

Fotó: A dél-koreai egyesített vezérkar által közreadott képen a dél-koreai hadsereg F35A lopakodó vadászgépei és az amerikai hadsereg F16-os vadászbombázói repülnek alakzatban a Sárga-tenger felett tartott közös hadgyakorlaton 2022. június 7-én. MTI/EPA/YNA/Dél-koreai egyesített vezérkar
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 29. - 09:24

Az ukrán légierő nincs a legjobb állapotban, sőt, az amerikaiak pedig afgánokat vetnének be a megsegítésükre. 

Egy orosz katonai-diplomáciai forrás közölte a TASZSZ-szal, hogy úgy tudja, a Pentagon Kaliforniában fogja kiképezni a volt afgán pilótákat, hogy Lengyelországon keresztül Ukrajnába küldje őket. 

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

„Mint ismeretes, a Pentagon egy évvel ezelőtt kezdte meg a volt afgán pilóták toborzását, akik az amerikaiakkal együtt az Egyesült Államokba szöktek. Kiképzésük most Kaliforniában kezdődik, és azt tervezik, hogy ezt követően Lengyelországon keresztül mindannyiukat Ukrajnába küldik” – jelentette. 

A forrás szerint ez nemcsak a volt pilótákat érinti, hanem más afgánokat is, akik különleges egységekben szolgáltak. 

„Nekik is felajánlják, hogy részt vesznek a kiképzésen, és aláírhatnak egy szerződést, amely magában foglalja a későbbi ukrajnai bevetést” – pontosított a forrás.

Hozzátette, hogy szerinte ezek az intézkedések nem fogják befolyásolni Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének kimenetelét. 

„Mindezek a hisztérikus próbálkozások a »lyukak betömésére« csak némileg elhalasztják a kijevi rezsim katonai katasztrófáját és a washingtoni szponzorok politikai katasztrófáját. A végeredményre azonban nem lesznek hatással” – jegyezte meg. 

Oroszország szombaton közölte, hogy megsemmisítettek egy korábbi gyárat, amelyek az ukránok a harci repülőgépeik javítására használtak. Hétfőn pedig egy forrás arról számolt be, hogy az gyakorlatilag a teljes ukrán légierőt felszámolták. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.