Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,79 Ft
Euró
393,19 Ft
Font
460,52 Ft
Bitcoin
62,772 $

Az Adidas felbontja partnerségét Kanye Westtel

Kanye West közelmúltbeli rasszista megnyilvánulásai után lavina indult el a rapper ellen, egyrészt támogatói körében, másrészt pedig megítélése is egyre rosszabb.

Fotó: MTI/EPA pool/John Taggart
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egyre csak szaporodik azon márkák száma, melyek elhatárolódnak a rappertől a közelmúltban tett rasszista megnyilvánulásai miatt: a Balenciaga és a Vogue a múlt héten jelentette be, hogy megszakítja a kapcsolatot Westtel, hétfőn pedig a CAA tehetségkutató ügynökség jelezte, hogy nekik is elég volt a rapperből.

Ha ez nem lenne elég, az MRC produkciós cég is jelezte, hogy parkolópályára teszi a rapperről szóló dokumentumfilmet, most pedig az Adidasra szegeződött minden szempár, hiszen a német sportóriás is jelezte, hogy úgy érzik, ideje felülvizsgálni a Westtel való üzleti kapcsolatot. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Elég régóta működik együtt a márka és a rapper, ám mivel eddig nem ítélték el nyilvánosan furcsa megjegyzéseit, több híresség is elítélte az Adidast, amiért még mindig kitartanak West mellett.

A CNN beszámolója szerint a hírességek körében fellángoló ítélethullám pedig csak tovább gyűrűzött, miután egy neonáci csoport transzparenseket helyezett el a a Los Angeles-i 405-ös autópályán, olyan feliratokkal, hogy „Kanyének igaza van a zsidókkal kapcsolatban”.

Az egész kálvária azt követően kezdődött, hogy West egy „White Lives Matter” feliratos pólóban jelent meg nyilvánosan, mire az Adidas jelezte, hogy felülvizsgálja a Yeezy márkával való, egyébként igen jövedelmező partnerségét.

Az Adidas még egy közleményt is kiadott, melyben úgy fogalmaztak, több alkalommal is megpróbálták magánúton megoldani e problémákat, ám mivel nem jártak sikerrel, úgy határoztak, felülvizsgálják a partnerséget a rapperrel.

Lényeg a lényeg, a nyilatkozat óta West ismét kiállt a nyilvánosság elé, ám még a korábbiaknál is sértőbb nyilatkozatokat tett: ezúttal kifejezetten a zsidókat vette célba, ezzel pedig sikeresen elérte, hogy generációja talán legjelentősebb nyíltan antiszemita közszereplőjévé váljon.

Az Adidasra nehezedő nyomás pedig egyre csak növekedett, West folytatja megdöbbentő gyűlöletkampányát a zsidók ellen, végül pedig a márka kedden úgy határozott, meglépi és felbontja partnerségét a rapperrel, ezt pedig egy hivatalos közleményben tudatták:

„Az Adidas nem tolerálja az antiszemitizmust és a gyűlöletbeszéd semmilyen más formáját. Ye legutóbbi megjegyzései és tettei elfogadhatatlanok, gyűlöletkeltőek és veszélyesek voltak, valamint sértik a vállalat sokszínűségre és befogadásra, kölcsönös tiszteletre és tisztességre vonatkozó értékeit. Alapos felülvizsgálat után a vállalat úgy döntött, hogy azonnali hatállyal megszünteti a Ye-vel való partnerséget, leállítja a Yeezy márkájú termékek gyártását, és leállítja a Ye-nek és cégeinek történő minden kifizetést. Az Adidas azonnali hatállyal leállítja az Adidas Yeezy üzletágat.”

Egy több mint érdekes és izgalmas interjú készült Szoboszlai Dominikkel

Exkluzív interjút adott Szoboszlai Dominik a Spíler 1 TV-nek, amit szombat este vetítenek le.