Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A világ egyik legnagyobb szenzorát kaphatja meg a Xiaomi vadonatúj készüléke

Fotó: Tech Bluff
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Március végén hullhat le a lepel a kínai gyártó csúcskategóriás mobiljáról, amelybe a Samsung masszív ISOCELL GN2 szenzorát szerelhették.

Ha hihetünk a szivárogatóknak, akkor a hónap végén esedékes bemutató során egy olyan mobiltelefonnal rukkolhat elő a Xiaomi, melynek kamerája a piacon lévő összes okoseszköz szenzorát nevetség tárgyává teheti.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Na jó, talán ennyire becsmérlően nem kellene fogalmazni más gyártók készülékeiről sem, azonban a Xiaomi Mi 11 Ultra GN2 szenzorát látva még a laikusok is elképedhetnek, hogyan tudtak egy ilyen profi kamerát beszerelni egy farzsebbe szánt vékony telefonba.

Az 1/1.12 colos GN2 az idei mobilfelhozatal leghatalmasabb szenzora lehet, feltéve, ha igaznak bizonyulnak a szivárogtatók feltételezései. A Samsung nagyobb, 1,4 mikrométeres pixelekkel tervezte meg az egységet, így bár csupán 50 megapixeles felbontást kapott, mégis sokkal élesebb fényképeket lehet vele készíteni.

A 4:1 pixelaránynak köszönhetően verhetetlen teljesítményre lesz képes a Mi 11 Ultra, ami legfőképpen alacsony megvilágítottság és gyenge fényviszonyok mellett fog megmutatkozni, melyen a Dual Pixel Pro autofókusz-rendszer egyaránt segíthet majd.

A Mi 11 Ultra és Mi 11 Pro egyaránt megkapja a 48 megapixeles periszkóplencséket is, amellyel 120-szoros digitális zoomot lehet elérni, ami gyakorlatilag ötszörös optikai zoom erejével ér fel. A harmadik kamera egy 48 megapixeles szenzorral büszkélkedhet, melyet ultraszéles lencsével láttak el.

Habár a Mi 11 Ultra és a Mi 11 Pro készülékek közel állnak ahhoz, hogy hivatalosan is bejelentésre kerüljenek, a Xiaomi egyelőre még egyetlen ízelítő keretében sem emlékezett meg a rajtról, ám mivel csupán néhány nap maradt hátra márciusból, így a bemutató már nem lehet messze.