Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

A trappista ára tovább száguld, de néhány termék legalább olcsóbb lett

Fotó: illusztráció | Unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Kész csoda: vannak olyan árucikkek a boltokban, melyek kedvezőbb árcédulát kaptak az elmúlt időszakban.

Igaz nem olyan alapélelmiszerekről beszélünk, mint a kenyér, vagy éppen a tejtermékek, de így is meglepő, hogy egyáltalán még vannak olyan áruk, melyeket nem a féktelen drágulás jellemez.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Novemberben és decemberben ugyanis többnyire az áremelkedés mértéke volt a fő kérdés, ami az agrarszektor.hu elemzése szerint mindkét hónapban átlagosan 49 százalék volt – számolt be róla a napi.hu.

Az elemzés alapján a trappista sajt ára egyetlen hónap leforgása alatt 18,7%-kal emelkedett, a 20%-os tejfölé 12%-kal, a 1,5%-os tej, a joghurt, valamint a túró pedig csaknem 10%-kal lett drágább.

Ezzel szemben a narancs ára 27%-ot, a fehérrépáé 23%-ot, a paprikáé és a sárgarépáé pedig 7, illetve 6%-ot csökkent. Más kérdés, hogy ezek éppen azon élelmiszerek közé tartoznak, melyeket a többi termék drágulása miatt az elszegényedő réteg kénytelen háttérbe szorítani.

Az alapélelmiszerek áremelkedése ugyanakkor 2023-ban vélhetően még tovább folytatódik, az infláció mértékének csökkenésére pedig jó néhány hónapig még biztosan várni kell Magyarországon.