A tragikus hirtelenséggel elhunyt Igaly Diána utolsó üzenete a kórházból

Fotó: Budapest, 2021. április. 9. Életének 57. évében elhunyt Igaly Diána olimpiai, világ- és Európa-bajnok koronglövő, a Magyar Sportlövő Szövetség alelnöke. A felvétel Budaörsön készült 2008. március 6-án. Igaly Diána a magyar sportlövészet egyik legnagyobb alakja, női skeetben mindent megnyert, amit lehetett. Olimpián 2004-ben, világbajnokságon 1998-ban és 2002-ben, Európa-bajnokságon pedig 1989-ben diadalmaskodott egyéniben. A szakág ötkarikás debütálásán, a 2000-es sydneyi játékokon bronzérmet nyert, összességében vb-n 11, Eb-n pedig 13 alkalommal állt dobogóra. MTI/Földi Imre
not image

Hujber Dávid

2021.április.12 - 07:58

Szívszorító részletek derültek ki Igaly Diána haláláról, aki tragikus hirtelenséggel hunyt el az elmúlt héten, melynek híre az egész országot felkavarta.

Az olimpiai bajnok klasszis sportló nem sokkal azt követően hunyt el, hogy koronavírus-fertőzéssel kórházba szállították. Akkor talán senki sem gondolt a legrosszabbra, mely sajnálatos módon végül bekövetkezett, és elvesztettük Igaly Diánát.

A Blikk a cikkében szívszorító részleteket osztott meg a tragédiáról, miután kiderült, a bajnok nem sokkal a halála előtt mit üzent Vasvári Erzsébetnek, akivel ötven éve ismerték egymást, és hatalmas sikereket értek el közösen.

Vasvári a Blikknek adott nyilatkozatában mesélte el, hogy komoly terveik voltak, és az elmúlt hetekben nagy munkába fogtak, ami mögött egy utánpótlásprogram állt. A fő cél az volt, hogy újra sikeressé tegyék a hazai koronglövészetet.

„Aznap, amikor bekerült a kórházba, még kaptam tőle egy sms-t. Soha nem törlöm ki, örökre megőrzöm Dia utolsó üzenetét. Sajnos a válaszomra már nem tudott visszaírni.”- árulta el Erzsébet a Blikknek.

Természetesen Diána barátját és munkatársát is lesújtotta a hír, nem is tud igazán mit mondani, mert tele van fájdalommal és ürességgel. Az élet ismét megmutatta, hogy milyen kegyetlen tud lenni, hiszen semmi jel nem utalt arra, hogy rövid időn belül a hazai sportvilág egyik legjobbja ilyen hirtelen távozhat az élők sorából.