Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

A Returnal lett a PS5 egyik legeladottabb játéka áprilisban

Sony
not image

Kulcsár Péter

2021. május 13. - 00:12

Nem meglepő módon a Sony-exkluzív Returnal zsebelhette be ezt az előkelő címet, bár az értékesítési alapján sokkal jobb eredményekkel zárta a hónapot a game, mint azt korábban feltételezni merték.

Habár a 2021-es PS5-húzócímként belengetett Returnal rengeteg buggal és rossz patchekkel került piacra április végén, mégis hozta a tőle várható minőséget, és a kritikusok, valamint a játékosok is pozitívan értékelték a játék összélményét.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A Housemarque stúdió korábban már több arcade-játékok által inspirált game-et is letett az asztalra a Sony-nál, ezért nem véletlen, hogy a Returnal is zöld utat kapott a japánoktól, és megjelenés után azonnal népszerűvé vált, köszönhetően forradalmi játékmenetének.

A PlayStation hivatalos blogján közzétett lista alapján idén áprilisban az Egyesült Államokban és Európában is a sportjátékok dominálták a piacot, ám a Reutrnal előkelő helyre kúszott fel.

Amíg az európai piacon a játék a negyedik helyen végzett múlt hónapban, addig a tengerentúlon felfért a dobogó harmadik fokára, ami kellemes meglepetésnek mondható, hiszen ezt még a Sony sem merte prognosztizálni.

Mindez csupán a digitális eladásokra vonatkozik, a dobozos változatokból szintén rengeteg fogyhatott, erről azonban még nem készült statisztika, így a pontos számokat csak néhány hónap múlva tudhatjuk meg.

A Returnal tehát pénzügyi szempontból kasszasikerként értékelhető, azonban a játékon még van mit csiszolniuk, mivel egyrészt még burjánzik alapvető gameplay-hibáktól, továbbá bizonyos pályák olyannyira nehézre sikerültek, hogy még a legtapasztaltabb játékosok is csak körülményesen tudják magukat átrágni rajtuk.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.