A Returnal lett a PS5 egyik legeladottabb játéka áprilisban

Sony
not image

Kulcsár Péter

2021.május.13 - 00:12

Nem meglepő módon a Sony-exkluzív Returnal zsebelhette be ezt az előkelő címet, bár az értékesítési alapján sokkal jobb eredményekkel zárta a hónapot a game, mint azt korábban feltételezni merték.

Habár a 2021-es PS5-húzócímként belengetett Returnal rengeteg buggal és rossz patchekkel került piacra április végén, mégis hozta a tőle várható minőséget, és a kritikusok, valamint a játékosok is pozitívan értékelték a játék összélményét.

A Housemarque stúdió korábban már több arcade-játékok által inspirált game-et is letett az asztalra a Sony-nál, ezért nem véletlen, hogy a Returnal is zöld utat kapott a japánoktól, és megjelenés után azonnal népszerűvé vált, köszönhetően forradalmi játékmenetének.

A PlayStation hivatalos blogján közzétett lista alapján idén áprilisban az Egyesült Államokban és Európában is a sportjátékok dominálták a piacot, ám a Reutrnal előkelő helyre kúszott fel.

Amíg az európai piacon a játék a negyedik helyen végzett múlt hónapban, addig a tengerentúlon felfért a dobogó harmadik fokára, ami kellemes meglepetésnek mondható, hiszen ezt még a Sony sem merte prognosztizálni.

Mindez csupán a digitális eladásokra vonatkozik, a dobozos változatokból szintén rengeteg fogyhatott, erről azonban még nem készült statisztika, így a pontos számokat csak néhány hónap múlva tudhatjuk meg.

A Returnal tehát pénzügyi szempontból kasszasikerként értékelhető, azonban a játékon még van mit csiszolniuk, mivel egyrészt még burjánzik alapvető gameplay-hibáktól, továbbá bizonyos pályák olyannyira nehézre sikerültek, hogy még a legtapasztaltabb játékosok is csak körülményesen tudják magukat átrágni rajtuk.