A PS5 a PlayStation legnehezebb konzolja lesz: ennyivel lehet nehezebb a PS4 Pro-nál

not image

A T-800-as

2020. október 26. - 01:52

Az eddig megjelent információk alapján a PS5 például kétszer akkora lesz, mint a PS4 Pro, de a PS3-at is lenyomja ezen a területen.

Az eddig megjelent információk alapján a PS5 például kétszer nehezebb lesz, mint a PS4 Pro, de a PS3-at is lenyomja ezen a területen.

A konzolok általában nem a kisebb méretükről híresek. A PlayStation modelljei is átestek a „hízási” folyamatokon, miután a technika fejlődésével a japánoknak növelniük kellett a tétet. A PS1 például egy abszolúte fekvő konzol volt.

Akkoriban sem számított kicsinek, de a PS5 mindenen túl fog tenni. Hamarosan mindenki a kezébe veheti az új next-gen konzolt a játékosok közül. Néhány szerencsés sokkal hamarabb találkozhatott a Sony új csodájával.

A Game Rant is beszámolt a PS5 méreteiről, valamint a Game Awards műsorvezetőjének, Geoff Keighley Twitter bejegyzéséről, amiben már az új konzol látható a dobozzal. A PS5 kapcsán komoly témát szolgáltatott a méret és a súly.

A rövid, 5 másodperces klipben megerősítésre került, hogy a next-gen gép súlya körülbelül 6.67 kilogrammot nyom a dobozban. Ez a valaha volt legnehezebb konzolja a PlayStationnek. Összehasonlításképpen a „kövér” PS3 közel 5 kilós volt.

Sokkal érdekesebb összehasonlítást ad, ha megnézzük, hogy a PS5 mennyivel nehezebb, mint a PS4 Pro, ami csak 3.31 kilót nyom. Tehát a PS5 kétszer olyan nehéz, mint a PS4 Pro, bár ennek nincs igazi jelentősége a játékosok szempontjából.

Úgy tűnik, hamarosan megjelenhet a Gran Turismo 7, amitől eldobhatjuk az agyunkat

A súly valószínűleg a hűtés miatt is nagyobb, mivel egy igen komoly hardvert kell meghajtania a rendszernek, és mint az nemrég kiderült, a Sony folyamatosan monitorozni fogja a különböző játékok hűtési igényét, és annak megfelelően fogják online koordinálni a gépeket.