A Liverpool és a Juventus is sorban áll a Real Madrid védőjéért

Madrid, 2017. augusztus 17. Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetõedzõje (b2) ünnepel játékosaival, miután 2-0-ra legyõzték a Barcelonát a labdarúgó Spanyol Szuperkupáért játszott visszavágó mérkõzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2017. augusztus 16-án. (MTI/EPA/Mariscal)
not image

Nagy Noel

2021.március.26 - 02:09

2022 nyarán fog lejárni Nacho Fernández szerződése a Real Madridnál, és bár Zidane szeretné, ha hosszabbítana a csapattal, két olasz és egy angol klub már sorban is áll a kegyeiért.

A Real Madridnál semmiképpen nem unatkoznak jelenleg, továbbra is kérdéses ugyanis Sergio Ramos és Raphael Varane sorsa is a klubnál. Ott van annak a kérdése is, hogy kik jöhetnek, ám a klub anyagi helyzete miatt még az is kérdés, hogy egyáltalán bárkit fognak-e igazolni a nyáron.

Kylian Mbappé, Erling Haaland, Harry Kane, Cristiano Ronaldo – nagyon sok sztárnév felmerült, ám mind az átigazolási díjuk, mind a fizetésük miatt mélyen a zsebükbe kellene nyúlni a blancóknak, amelynek kapcsán korábbi klubelnökük, Ramon Calderon is jelezte, hogy nem valószínű a nagy költekezés.

Nacho Fernándezről kevésbé beszélnek a sajtóban, ám idén a téli-tavaszi sérüléshullámmal küzdő Real Madridnál nagyon fontos szerep jutott a számára, és nem is okozott csalódást Zinedine Zidane vezetőedzőnek.

Nacho szerződése 2022 júniusában jár le a klubbal, így vele is rövidesen meg kell kezdeni a tárgyalásokat. A 31 éves spanyol, aki a blancók akadémiáján nevelkedett, folytatni szeretné a Real Madridnál, ugyanis innen akar visszavonulni, hogy elmondhassa magáról, hogy ő „egyklubos játékos”.

Az AS értesülései szerint azonban a tárgyalások még nem haladtak előre ügyében, a kérők pedig már lesben állnak, és nem is akármilyen kérők: a tavalyi angol bajnok Liverpool, a tavalyi olasz bajnok Juventus és a szintén olasz többszörös bajnok AS Roma.

A Liverpool esetében különösen érthető az érdeklődés, ugyanis az idei brutális sérüléshullám miatt a klub jóformán védő nélkül maradt egy időre, hiszen Virgil van Dijk, Joe Gomez és Matip is a sérültek listáján volt. Ezt a helyzetet télen tudták orvosolni, viszont a tavalyi bajnok biztosítani akarja, hogy ilyen többet ne is forduljon elő, így megléphetik Nacho leigazolását.