Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

A kórházban kezelt covid-páciensek 95 százalékánál nem alakult ki visszafordíthatatlan szervkárosodás

Habár a korábban súlyos tünetekkel kezelt, ám a betegségből később felgyógyult koronavírus-páciensek 94 százaléka három hónappal a fertőzés diagnosztizálása után is érzett bizonyos panaszokat, hat hónap múlva már eltűntek a szimptómák.

Budapest, 2021. február 25. Szépvölgyi Márta főnővér segít egy idős nőnek, akit beoltottak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával a Szent Margit Kórház oltópontján 2021. február 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A csütörtökön közzétett legújabb izraeli tanulmány alapján a covid-fertőzésből felépült betegek 95 százalékánál nem alakult ki semmilyen maradandó légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri sérülés – adta hírül a The Times of Israel portál.

A kutatás során összesen 166 felgyógyult pácienst vizsgáltak, akiket a jeruzsálemi Sáre Zedek Orvosi Központban kezeltek középsúlyos és súlyos tünetekkel. A tudósok kimutatták, hogy légszomj és fáradékonyság három hónapon át jelentkezett, fél év után azonban ezek a panaszok is megszűntek. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

„Szinte mindegyik páciensnél hat hónap után jelentős fejlődést tapasztaltunk egészségi állapotukban, amit az eredményeink is tökéletesen reflektáltak. Bebizonyosodott, hogy a heti háromszoros-négyszeres mozgás elősegítette a betegek felépülését” – mondta Gabriel Izbicki, a Sáre Zedek Pulmonológiai Intézetének igazgatója.

Kiderült, hogy a lábadozás harmadik hónapjában a leggyakoribb tünetnek a légszomj bizonyult, amit a betegek 57 százaléka élt át, míg második helyen a levertség állt 55 százalékkal.

A harmadik helyre a szűnni nem akaró, száraz köhögés került 25 százalékkal, a negyedikre a mellkasi fájdalmak 18 százalékkal, az ötödikre az ízlés- és szaglásvesztés 11 százalékkal, a hatodikra pedig az idegrendszeri problémák, úgymint a szédülés és végtagfájdalmak 8 százalékkal.

A szakértői elbírálásra váró tanulmányt 18 és 86 év közötti korcsoporton végezték el könnyű, közepes, valamint súlyos szimptómákat produkáló koronavírus-pácienseken.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.