Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,129 $

A HIV felfedezője szerint a koronavírus nem természetes eredetű

Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A tudományos világban mindenki által elismert Luc Montagnier francia virológus 2008-ban kapta meg a legrangosabb díjat a HIV vírus feltérképezéséért.

A francia tudós arról számolt be a Pourquoi docteur orvosi folyóirat legfrissebb kiadásában, hogy a koronavírus genetikai szerkezetéhez valaki vagy valakik a HIV részecskéit rakhattak. Szerinte erre csak képzett szakemberek lehettek képesek:

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

“Ha a vírus mesterséges eredetű, akkor egyértelműen molekuláris biológusok hozhatták létre.”

A virológus elmondta, hogy a Vuhanban található laboratóriumok a 2000-es évek eleje óta a koronavírusok vizsgálatára specializálódtak és Kína több elismert szakembere is dolgozott ezeken a helyeken. A professzor csupán legendának nevezte azokat a feltételezéseket, miszerint a kórokozó egy piacról származhat.

Montagnier hozzátette, nem a francia kutatók jöttek rá először, hogy a HIV vírus szerkezeti egységei megtalálhatóak a koronavírusban. Korábban indiai kutatók egy publikációban szerették volna ezeket a tényeket bizonyítani, azonban egyesek szerint kínai nyomásra nem engedték közzé tenni ezt a tanulmányt.

A francia szakember egyúttal leszögezte, nem szeretne senkit sem meggyanúsítani a kínai kollégái közül, mert lehet, hogy pont egy AIDS elleni vakcinán dolgozhattak, amikor véletlenül előállították az új vírust. Szerinte egyáltalán nem biztos, hogy az eset mögött szándékosság állhat.

Az Egyesült Államok közben vizsgálódásba kezdett az üggyel kapcsolatban:

https://liner.hu/az-egyesult-allamok-szerint-a-koronavirus-egy-kinai-laborban-is-keletkezhetett/